söndag 14 juni 2009

Fototriss - Hett

Den här veckan är temat HETTfototrissen och jag bidrar med två nyfotade bilder tagna för några minuter sedan och en gammal. Först tänkte jag köra mina gamla vulkanbilder, lat som jag är. För mera hett än så kan det knappast bli :o) Men jag har sagt till mig själv att jag ska försöka ta nya bilder varje gång men tyvärr lyckades jag bara med två idag. Temat blev mat som ni ser.


Thailändsk kryddstark köttfärsröra "Laab Moo" som den heter och den är härligt het. För några år sedan gjorde jag bilderna till en thailändsk kokbok och det här är en av rätterna jag fotade. Det var hur kul som helst att fota alla dessa underbara rätter. Dom var 4 st thailändskor som kom hem till oss och lagade ca 10-12 olika rätter varje gång. Som ni förstår blev det en himla massa mat och varje gång bjöd vi hem olika vänner på thailändsk middag eftersom det alltid var på tok för mycket mat för 6 personer. Snacka om att det kändes lyxigt med dessa middagar och dessutom fick jag betalt också för fotouppdraget :o)
Våran hemodlade chili som är hur het som helst

Detta är nog en av världens starkaste chilisåser man kan få tag på. Har inte haft mod att smaka på den ännu och kommer nog aldrig göra det heller. Har köpt den till min mans söner Oskar och Kim som är tokiga i starka saker och kaxiga är dom dessutom. Dom brukar klara av det mesta men den här klarade de knappt av så äntligen fick jag tyst på dom :o) Jag har köpt såsen på Chilihouse på Studiestrade i Köpenhamn. En trevlig liten butik som bara säljer chilisaker. Gillar man chili och är i Köpenhamn är det ett måste att gå dit.
Vill ni se flera heta bidrag klickar ni HÄR

Det var det hela från mig.
Ha det bäst allihopa
Ciao Annika

11 kommentarer:

Anette sa...

Förstår att det kändes lyxigt att få fota till kokboken och äta gratis och ändå få betalt!!
Fin egenodlad chili. Jag odlar mest för att det är kul, men jag vet inte riktigt vad jag ska göra med alla, men det borde väl gå att torka eller nåt. Får googla på det!
Favoriten blir sista bilden för den roliga historien som följde med! Alltid kul att kunna "fy tyst på någon" ;-) /Anette

Anonym sa...

Bra tolkning. Av ditt och andras bidrag ser man hur mycket Helenas inspiratinosbild styr valet av motiv.
Min humoristiska svit kom till för att ge bilderna mening och sammangang. Tack för din kommentar.

Johanna sa...

Hej!
Intressanta projekt du har igång. jag ser fram emot att följa din blogg även denna sommar. Hungrig blev jag också av ditt inlägg.
/Johanna:))

Moa sa...

Sicken lyx.. jag visste att jag valt fel yrke.. hmm.. jag vill också ha thailändskor som lagar mat åt mig och familjen.. eller ? kankse att man blir trött på det. Ha det gott/Moa

Moa sa...

Förreste så blommar min långa stängel och jag tror minsann det var en sådan som du skrev.. Så tack för tipset.. Moa igen..=)

Majsan sa...

Kikar in på heta bilder. Vad skoj att kunna odla egen chili! Det skulle jag behöva lära mig då det går åt en del chili här.

Proforma - Irene sa...

Så spännande det låter med en kokbok, vad heter den?
Gillar dina bilder men så här i betongtider så väljer jag givetvis den andra som min favorit.
Hoppar trissen denna vecka!
Kram och må gott!

lilalili sa...

Verkligen vackra heta bilder i din triss!
Hoppas du får en bra vecka! Kramis

Anneli sa...

jättefina heta bilder och vad roligt att få foto för en bok...
ha en bra vecka
kram
annelie

christina sa...

Psst, verkligen hett här. Bäst man passar sig! :)
Jätte häftiga bilder på temat. Gillar rätt stark mat men chilisåsen vågar jag nog inte prova!!!

Mitt i Fågelsången sa...

Hett värre! Chilisarna på betongfatet är fina!