måndag 15 juni 2009

En jäkligt blöt tur till Malmö och Köpenhamn förra veckan

Godkväll allihopa

I torsdags åkte vi till Malmö och Köpenhamn för att min man skulle jobba. Tanken var Köpenhamn som vanligt men se det gick inte. Det fanns inte ett endaste rum ledigt i hela Köpenhamn p.g.a en internationell hjärtkonferens, ok ett fanns det för 6 tusen kr per natt men det skippade vi som ni kanske förstår :o)
Vi hamnade i Malmö istället vilket inte är fel det heller. Vi bodde på Hotel Savoy och dom var så gulliga att uppgradera oss till en svit som vart himla trevligt tyckte vi :o) Rena lyxen med egen espressomaskin på rummet tyckte vi självklart båda två storkonsumenter av espressokaffe som vi är :o)
På kvällen gick vi till restaurangen Mosaik på stortorget som vi alltid bruka göra. Dom har ett trevligt koncept och inte dyrt heller. Det är som tapas men inte bara rätter från Spanien utan från 6 eller 7 olika medelhavsländer. Tyvärr hade dom bytt meny och våra favoriter var inte kvar men det vi beställde in var helt ok. Menyn hade tyvärr blivit mindre också.

På fredagen bar det av till Köpenhamn och blötare Köpenhamn har jag aldrig varit med om. Det var fruktansvärt. Regnade precis hela tiden och blåste dessutom. Kunde inte valt sämre dag för att åka över :o( Men jag fick lite shoppat trots det hemska regnet och några bilder blev det också av ett nytt fenomen. Det var helt otroligt. Alla Köpenhamns papperskorgar var fulla med trasiga paraplyer. En lite annorlunda och rolig syn :o) tyckte jag så självklart kom kameran fram trots ösregnet. På kvällen gick vi på för oss en ny restaurang till namnet Svea i Malmö. Det var ett trevligt ställe med hyfsat god mat. Efter middagen blev det en tur till Bishops Arms på hotellet och sedan vart det natti natti.
På lördagen bar det av hem mot ön igen med ett litet stopp på Ekohallen för att jag ville absolut leta nya gjutformar vilket jag också hittade :o) Kan inte gå en meter utan att tänka och titta efter nya gjutformar :o) toka jag är.

Här kommer lite bilder från våran lilla tur.

Hallen till våran lilla svit på Hotell Savoy
En alldeles egen espressomaskin var så nice att ha

SovrummetSå var det då ett litet problem för oss storrökare men det struntade min man i som vanligt

Nu ska det rökas :o)

Lars smygröker
Och ännu än gång den syndaren :o)

Stortorget i Malmö. Huset höger om Burger King hittar ni restaurangen Mosaik
Och så vart jag i regniga Köpenhamn med alla de trasiga paraplyerna :o)Jag hade glömt att sprayimpregnera mina skor så jag blev tvungen att köpa dessa härligt kitchiga gummistövlar på butiken Tiger för endast 100 danska kronor. Älskar den här butiken. All världens krimskrams till billiga priser hittar man där.


Restaurang Svea i Malmö

Biff a la Rydberg blev det till middag. Kanske lite för stora köttbitar men helt ok. Till det blev det ett sicilianskt rödvin som vanligt :o)
Bishops Arms efter middagen fick jag syn på den här ölpumpen och självklart var jag tvungen att ta en bild på den eftersom det är ett öl tillverkat här hemma på Öland i min barndomsby på Ölands gårdsbryggeri

Tokens heter den och är en riktig Ölandstok precis som mig :o)

Sista stoppet innan Öland blev Ekohallen i Fjälkinge för att leta gjutformar och visst hittade jag det men jag hittade även denna gungsäng eller vad jag nu ska kalla den för. Såg hur mysig ut som helst. En sån vill jag ha i min trädgård.

Det var det hela för denna gång.
Kramar till er allihopa.
Ciao Annika

3 kommentarer:

Anette sa...

Det verkar ju ha varit en mycket lyckad resa, trots vädret! Jösses, vilken tur ni hade med hotellet. Det var ju jättemysigt! Men det verkar ju lite farligt att röka - på mer än ett sätt ;-)
Det såg ju väldigt kul ut med alla paraplyer och den där gungsängen vill jag också ha!! /Anette

Betongänglar sa...

Önskar en fin Midsommar
Kram
Annelie

Design i tid och rum sa...

Hej!
roligt att du besökte min stad.Jag själv var just då i stan.
Skulle var roligt och träffa dig.hi hi.
men nu vill jag önska dig en super kul midsommar kram Dadda