måndag 30 mars 2009

Betongkurs med Malena Skote den 27-28 juni 2009


Betongkurs med Malena Skote 27-28 juni 2009

Välkomna till en 2 dagars betongkurs på Galleri Q i Eriksöre på Öland. Vår lärare blir den duktiga betongkonstnären Malena Skote. Många utav er vet nog vem hon är. Hon har skrivit flera böcker som bland annat boken ”Betong som hobby” vilken blev min bibel förra året när jag satte igång att gjuta. I maj kommer hon ut med sin nya bok ”Inspirerande betong” som säkert kommer inspirera flera utav oss.


Datumet för kursen blir lördagen den 27 juni kl. 10-18 och söndagen den 28 juni kl. 10-16 hemma hos mig på Galleri Q i Eriksöre på Öland.

Vi kommer att tillverka formar, blanda och gjuta betong, fiberbetong, vitcement och hypertufa (en porösare slags betong med torv i), lägga mosaik och mycket annat. Man behöver inga förkunskaper för att gå den här kursen men det kan vara bra att känna till något om betonggjutning. För att tillverka ett betongföremål behöver man en form att hälla den blöta betongen i. När betongen stelnat tar man bort eller slår sönder formen. Arbetet med formen är det viktigaste när man jobbar med betong för formen styr hur det färdiga föremålet ser ut. Bland det enklaste man kan gjuta i betong är runda krukor. Då sätter man en liten plastkruka i en större och häller betong i mellanrummet.


En hel del formmaterial kommer att finnas på plats men har ni möjlighet att ta med kartonger, askar, glassbyttor, bunkar, baljor, brickor, plasthinkar, förpackningar m.m., som ändå ska kasseras, är det bra. Medan betongen härdar lägger vi mosaik på färdiga föremål, t.ex. lerkrukor. Har ni speciella föremål ni vill klä med mosaik; ta med dessa. Vi har ett lager mosaik och kasserat porslin men ta gärna med egna skärvor/mosaikbitar. Den som inte vill lägga mosaik fortsätter med formar och gjutning.

Verktyg som spadar,murslevar, knivar, mosaiktänger kommer att finnas men har ni möjlighet att ta med något redskap (märkt med namn!) så gör det.

Det kommer även att finnas en hel del färdiga betongprylar och mosaikföremål att Inspireras av samt böcker att bläddra i.

Kursen kostar 700 kr per person då ingår material och fika.

För att anmäla er till kursen och för övrig information mailar ni mig på adressen: annikalund@telia.com

Eller så ringer ni mig på 070 – 267 45 82

För boende finns det flera olika alternativ som ni kan kolla på här. Vandrarhemmet Ölands Skogsby, B&B i Stora Frö, Hotell Skansen , Bo pensionat i Vickleby och Eriksöre camping alla ligger på några få kilometers avstånd. Självklart finns det flera ställen att bo på men det är dessa som ligger närmast mitt.

OBS! Glöm inte att packa ner

oömma kläder, gummihandskar, arbetsoverall, eller förkläde och ett glatt humör!

Hälsningar Malena och Annika