fredag 27 mars 2009

En liten tur i nordvästra skåne

Hej allihopa

Förra veckan skulle min man på ett möte i Båstad och jag kom på att jag aldrig hade varit där så självklart packade jag min väska och följde med. Vi bodde på Hotell Skansen som var jättetrevligt. Det ligger otroligt vackert nere vid havet och vi hade en underbar utsikt över kallbadhuset och stranden från vårat rum. Så fort vi kom fram åkte Lars på mötet och jag tog min kamera för att ta mig en promenad i den lilla staden. Kan tänka mig att det är en underbar sommarstad. Det var så mysigt. Först blev det en tur på stranden och sedan Aghardsgatan som var så otroligt pittoresk. Tyvärr var det inte så många butiker som var öppna och att hitta ett café som var öppet var omöjligt :o( Slutade med att det blev en räkmacka och ett glas vin på hotellet när jag kom tillbaka och dyrt var det. 175 kr.
Dagen efter skulle vi hem till Öland igen men vi tog oss en rejäl tur i nordvästra skåne. Först bar det av till Hovs hallar, det var mäktigt. Sedan körde vi till Torekov. Efter det blev det Ängelholm, Arild, Mölle, där blev vi sugna på en fika men inte fasiken fanns något öppet där heller :o( Vi hittade en mysig keramikverkstad med café och det stod att det var öppet. Vi gick in och den enda vi mötte var en stilig papegoja i en bur. Inte fasiken var det öppet, bara på helgerna. Är som här hemma på Öland. Allt stänger igen på vinter halvåret. Himla tråkigt.

Efter Mölle åkte vi upp på Kullen och sedan drog vi till Höganäs. Där borde vi väl kunna hitta ett café. Efter mycket om och men blev vi tipsade om Kakboden. Dom skulle ha jättegoda mackor och espressokaffe. Efter ett tag hittade vi till slut stället och det såg jättemysigt ut. Ett riktigt bageri med massor med kakor, bullar och mackor. Så gott det skulle bli. Beställde en räckmacka och en kaffelatte. Min macka kom in och den såg underbart god ut. Jag tog min första tugga och blev helt ställd. Hur i helskotta kan man servera en räkmacka på en stor slät vetebulle? Det var så äckligt sött så det gick inte att äta. Åt bara räkorna och äggen, brödet fick va. Blev sååå besviken.
Efter besvikelsen i Höganäs drog vi våran kos till Helsingborg för att gå på Dunkers kulturhus. Det blev sista anhalten före hemresan. Det var några trevliga utställningar att se och självklart tog jag fram min kamera för att fota för att tipsa er bloggare om utställningarna. Fotade lite på keramikutställningen tills det kom en sur vakt och sa att jag inte fick fota där inne utan tillstånd. Jag gick ner i receptionen men dom var omöjliga att flörta med. Var ett stort NEJ tyvärr. Lägger iallafall upp några bilder som jag tog. Dom var ju liksom redan fotade :o)

Trots att det mesta var stängt och att jag inte fick fota på Dunkers så var det en trevlig liten tur som jag kan rekommendera men gör det isåfall efter den 1 april för då har de flesta ställena öppnat igen.

Den 10 - 19 april är det Konstrundan i nordvästra skåne. 149 konstnärer har sina ateljéer öppna och det låter ju spännande så det ska jag nog försöka åka på.

Ha en bra fredag och hoppas att Laila vinner ikväll.

Ciao Annika

Entren till Hotell Skansen i Båstad

Inne på hotellet
Helt enorm kamin. Har nog aldrig sett större i mitt liv.

Spa:t såg trevligt ut men tyvärr hade jag ingen bikini med mig :o(
Utsikt från rummet, kallbadhuset


En liten promenad på stranden med lite strandfyndPå väg upp mot hamnenDen otroligt pittoreska Aghardsgatan
En trevlig seconhand butik jag hittade. Helt otroligt mycket kläder. Är verkligen värt ett besök om man är i Båstad

Hittade en liten bäck också

Våren hade kommit till Båstad också

Min efterlängtade macka och vin efter min promenad men ack så dyrt det var.
Efter mackan blev det en liten lässtund framför brasan.
Hovs hallar var otroligt mäktigt. Verkligen värt ett besök
Jag och Lars modellar
Grand Hotel i MölleArga änder nere i hamnen i Mölle. Den ena stod och skällde på våran bil. Han vart riktigt irriterad på den.


Keramikverkstaden i Mölle. Ser ni den fina espressomaskinen som står och hån ler åt oss :o)
Gojan som hälsade oss välkomna

Roliga texter på keramiken

Sista anhalten


Ljuskronor i papp som barnen hade gjort. Originalen till dessa ljuskronor var gjorda i keramik och visas på utställningen
Torget utanför Dunkers