onsdag 3 juni 2009

Veckan som gått

Veckan som gått har jag tillbringat den mesta tiden i trädgården som vanligt. Man får ju passa på när vädret visar sig från sin bästa sida. Strålande solsken nästan varje dag och runt 25-28 grader. Man kan inte begära så mycket mer tycker jag. Lite dramatik har det varit också bestående av ett jäkla hagel som har förstört massor av mina plantor. Skämt bort mig själv har jag hunnit med dessutom. I fredags åkte min man till London med sin dotter. Snacka om orättvist. Hur kunde dom åka dit utan mig? Elakt tycker jag. Men samtidigt så unnar jag dom det. Istället så lyxade jag och min väninna Eva till det genom att gå på Spa. Helkroppsmassage, vitt vin vid poolkanten och lite bubblande i relaxpoolen. Efer det åkte vi hem till Eva för att njuta i hennes trädgård och senare blev det en god middag gjorda på våran sista sparris.

Här kommer som vanligt en hel drös av bilder som har blivit tagna nu under senaste veckan.

Jag gottar mig i poolen på Hotell Skansens spa avdelning
Annika the frog
Eva bubblar lite
Å jag ligger bara och vilar mig med det nya exet av Ölandsmagazinet
Eva löser korsord
Nu har vi kommit hem till Eva i KarleviEva spanar in duvan i syrenhäcken
Duvan som ruvar
Evas tjusiga gång

Dags för middag
Våran sista sparris bjöd jag Eva på
Dags att gå hem mitt i natta från Eva på våran bygataBlev lite trött och var tvungen att sätta mig och vila lite E ju långt att gå hem och klockan var ju halv 3 på natten. Hade nog världens fulaste strumpor och skor på mig upptäckte jag. Men struntsamma, bara det är varmt.

Vårat garage med en av mina Etna bilder på väggen

Vandring i trädgården

Löjtnantshjärtanen blommar så vackert
Kaprifolen likaså

Japanska lönnarna har ju helt underbara färger
Snart ska den få börja jobba
Den här bilden tog jag den 20 maj. Kolla in höjden på sparrisarna och kolla sedan på sista sparris bilden som är tagen den 27:e. Snacka om att dom växer snabbt. Igår var dom högre än Lars
Lars skördar de sista sparrisarna. Nu låter vi dom få växa. Man ska ju inte skörda alla, men man har god lust att göra det. Syrenen i bakgrunden håller redan på att vissna :o(


En del av alla plantor som ska skolas ut

Det förbannade haglet förstörde många plantor
Hoppas indiankrasse kommer klara sig
Fixade lite disco i trädgården :o)
Betongspökena som vaktar dungen
Baksidan av våran trädgård
I söndags när jag kom hem från min mamma mötte jag Eriksöre bygatas A lag på ljugarbänken utanför Jörgen och Pia :o) (skojar nu bara) Peter som sitter längst till vänster hade vernissage på Vida Museum i Lördags. Tänka sig att vi har en så stor konstnär boendes här på bygatan. Fast jag är ännu större. Iallafall på höjden :o)
Nyplockade jordgubbar och mousserande vin fick detta A-lag. Skillnad mot dom man är van att se. Där blir det renat och t-sprit istället dom stackarna.
Lars och Eva sitter och snackar politik som vanligt. Vi har precis fixat iordning våra första betongalster för i år
Här är våran första gjutning för i år. Snyggt som vanligt :o)
Aklejor i massor har vi här hemma så dom fick bli dekorationen i ett av rabarberbladen

Har ju inte regnat speciellt mycket de senaste månaderna så lite vatten behövs verkligen i odlingslådorna
Tog en sväng på alvaret i veckan också. Hittade massor med vackra krutbrännare
Hittade även vårmusseroner men det bästa av allt är att helt plötsligt växer det vårmusseroner hemma i våran trädgård. Vilken lycka. Hoppas nu bara att dom sprider sig massor.

Ciao Annika