torsdag 4 september 2008

Mitt nya gjuta projekt

Igår satt jag hela förmiddagen och försökte få till en pumpa med hönsnät och tidningspapper. Många gånger är man verkligen efterklok :o) Satt och formade en pumpa förhand vilket inte var det lättaste, tog evigheter, men det som tog tid var att fylla eländet. Det tog mig ca 4 timmar. Fattar inte varför jag gjorde den så stor. När jag äntligen var färdig kom jag helt plötsligt på min granne. Vad tusan har jag min hjärna till kan man ju undra. Saken är den att min granne är en stor pumpa odlare och han har ju tusentals med pumpor liggandes tvärs över gatan som jag kunde ha använt för att forma hönsnätet. Jaja nu hade jag ju redan gjort en form och om den nu blir bra tänker jag smita över och låna några för att forma efter dom.

Sedan så var det det där med orange mosaik. På eftermiddagen åkte jag runt här på Öland och inne i Kalmar och inte fasiken fanns det orange mosaik någonstans. Nej dom var tvungna att beställa från Italien och skulle komma hem om typ 1 månad. Det är så dags då. Ska ju ha min pumpa klar till skördefesten ju. Hobbybutiken i Kalmar hade bara 2 förpackningar och det räcker inte långt :o( Till slut kom jag på att Leksaksmagasinet säljer panduro saker och dom kunde beställa hem åt mig så på fredag nästa vecka har jag dom hemma förhoppningsvis. Men jag kan ju iallafall börja gjuta den nu.

Så här blev formen

Så här är det tänkt att det ska se ut när det blir färdigt. Bilden är från Malena Skotes bok Mosaik för hem och trädgård

Ha en skön dag
Ciao Annika