söndag 15 februari 2009

Smultronstället Nr1 på Öland är Gårdby kafé och lanthandel

Hej allihopa

Ska ni till Öland någon gång framöver bara MÅSTE ni åka till Gårdy som ligger på östra sidan av ön och besöka det underbart trevliga och mysiga Kaféet Gårdby kafé och lanthandel.

Jag var för första gången där igår och det är nästan så att jag skäms för att jag inte har besökt detta underbara ställe förut, då speciellt som jag själv bor på Öland och är öländska till på köpet :o)
Ok har varit där några ggr förut men jag har tyvärr alltid kommit dit på fel tid när dom har haft stängt :o(
Men som sagt igår lyckades vi tajma in deras öppettider och jag hamnade 50-100 år tillbaka i tiden när vi kom innanför dörren. Vilket ställe!!!
Det var en ren ögonfröjd när man klev innanför dörren. Den ena delikatessen efter den andra fanns på dom vita trähyllorna. Vad säger ni om pepparkakor från Glömminge, honungssenap, mineralvatten gjord på björksav och äpplen, saffrans och chokladsirap? Ja som sagt det fanns hur mycket spännande saker som helst för att mätta sina smaklökar. Dessutom säljer dom en massa trevliga inredningsaker som vaser, handdukar, ljuslyktor, stolsdynor och en himla massa annat i en bondromantiskstil. Barnkläder och gosedjur fanns det också. Kunde inte titta mig mätt på allt fint som finns där. Det var så trevligt att vi efter våran utflykt till Ottenby idag tog en sväng förbi även idag för en fika. Igår blev det en jättegod räkmacka och idag en lika god sill och äggmacka.

Glöm nu inte bort att svänga förbi detta underbara ställe när ni ska över till Öland nästa gång. Det är en upplevelse för alla era sinnen. Promise....

Hoppas att jag nu med alla dessa bilder har fått er att vilja åka och ta en fika på detta trevliga lilla kafé här på Öland och självklart även köpa med er en liten sak därifrån för det är de två ägarinnorna värda :o)

Ciao Annika

Fototriss med temat triss

Den här veckans fototriss trodde jag skulle vara jättesvår. Trodde inte jag skulle ha en endaste bild med tre saker på, men tji fick jag. Jag har ju hur många bilder som helst med 3 saker på så det blev istället svårt att bestämma vilka jag skulle använda. Inte världens roligaste bilder kanske men 3 saker är det iallafall :o)

Några glasflaskor som har blivit ljuslyktor hängandes i våran trädgård
Här är vi ute och flyger med våra drakar på alvaret vid Eketorps borg
Några gäss på Djurgården i Stockholm
Om du vill se flera fototriss inlägg är det bara att klicka här

Ha en skön söndag allihopa

Ciao Annika