torsdag 23 oktober 2008

Höst och skördetider

Så har hösten tagit sitt grepp över mig. De sista dagarna har det varit skördetider här hemma. Jag har plockat alldeles för mycket svamp som vanligt. Fattar inte vad jag ska göra med all svamp, jag har ju hur mycket som helst kvar sen förra året. Igår blev det 5 kg trattisar. På kvällen blev jag så himla less på att rensa dom så det fick bli en tur till några grannar och ge bort lite. Jag älskar att ta mig en tur i skogen och plocka dom men fy tusan för att rensa dom sen. Jag hatar det :o) Så nu blir det att göra lite svamppajer att frysa in.
Har även plockat en hel korg med valnötter och äkta kastanjer. Så nu blir det att äta rostade kastanjer en bra tid framöver vilket jag älskar. Sedan har vi ju alla dessa äpplen. Blir tokig på dom. Dom tar ju aldrig slut. Har gjort en himla massa pajer som jag har frusit in och nu tänkte jag göra lite äppelchutney också. Dessutom får ingen som har varit här på besök hos oss gå härifrån utan minst en kasse äpplen :o)


Den här fick jag i födelsedagspresent av min vän My. Passar perfekt framför galleriet

Valnötter kommer vi ha så vi klarar oss över julen.
Svamp likaså. Gårdagens skörd blev 5 kg
Våra äpplen är helt fantastiska i år. Inte en endaste mask i dom.
Äkta kastanjer som är helt ljuvliga att rosta
Stixiga som tusan är dom
En och annan kocka finns kvar att äta. Gott
Dags att samla spikklubbs fröer. Det är den lila och om det är någon som vill ha fröer är det bara att säga till. Jag har hur många som helst.


En av mina japanska lönnar

Lobelia som har frösått sig själv och som blommar nu

Ha det så bra allihopa i höstsolen.
Ciao Annika