söndag 14 juni 2009

Fototriss - Hett

Den här veckan är temat HETTfototrissen och jag bidrar med två nyfotade bilder tagna för några minuter sedan och en gammal. Först tänkte jag köra mina gamla vulkanbilder, lat som jag är. För mera hett än så kan det knappast bli :o) Men jag har sagt till mig själv att jag ska försöka ta nya bilder varje gång men tyvärr lyckades jag bara med två idag. Temat blev mat som ni ser.


Thailändsk kryddstark köttfärsröra "Laab Moo" som den heter och den är härligt het. För några år sedan gjorde jag bilderna till en thailändsk kokbok och det här är en av rätterna jag fotade. Det var hur kul som helst att fota alla dessa underbara rätter. Dom var 4 st thailändskor som kom hem till oss och lagade ca 10-12 olika rätter varje gång. Som ni förstår blev det en himla massa mat och varje gång bjöd vi hem olika vänner på thailändsk middag eftersom det alltid var på tok för mycket mat för 6 personer. Snacka om att det kändes lyxigt med dessa middagar och dessutom fick jag betalt också för fotouppdraget :o)
Våran hemodlade chili som är hur het som helst

Detta är nog en av världens starkaste chilisåser man kan få tag på. Har inte haft mod att smaka på den ännu och kommer nog aldrig göra det heller. Har köpt den till min mans söner Oskar och Kim som är tokiga i starka saker och kaxiga är dom dessutom. Dom brukar klara av det mesta men den här klarade de knappt av så äntligen fick jag tyst på dom :o) Jag har köpt såsen på Chilihouse på Studiestrade i Köpenhamn. En trevlig liten butik som bara säljer chilisaker. Gillar man chili och är i Köpenhamn är det ett måste att gå dit.
Vill ni se flera heta bidrag klickar ni HÄR

Det var det hela från mig.
Ha det bäst allihopa
Ciao Annika