torsdag 11 september 2008

Så var det svarta färdigt

Buongiorno tutti
Så har vi då öppnat formarna från våran gjutning i lördags. Måste säga att det svarta blev riktigt bra. Det kommer ljusna när det har torkat så jag har tänkt att ta och olja in dom med paraffinolja med svart pigment i för att behålla svärtan. Tror det kommer fungera. Kanske man måste göra det flera gånger men vad gör det. Tyvärr blev det enda svarta underlägget jag gjorde skevt så det blir till att göra ett nytt. Kräftformen fick tydligen spelet.
Var förresten på min första betongkurs igår. Vi var 10 personer som gjöt i regnet och mörkret. Himla slit var det eftersom vi fick blanda för hand. Har ju blivit lite bortskämd med min betongblandare :o) Vilken underbar uppfinning det är. Aldrig att jag skulle blanda för hand när det finns verktyg som gör det åt en. Är kanske lite lat utav mig :o)

Lördagens alster


Våra nya blomstöd

Eva kämpar för livet för att få loss formen. Jäkla vakkum hörs många gånger :o)

Och så det tråkiga efterarbetet som tyvärr måste göras.
Några av mina gamla saker som jag nu har planterat i. Tycker det blev jättefint med mossan jag plockade hem från skogen.Måste borra dräneringshål i den här. Var så ivrig för att se hur det skulle bli med lökarna i så jag struntade i det vilket inte var bra. Lökarna flyter ibland i allt vatten som stannar kvar.
Ha en skön dag i grå vädret.
Ciao Annika

Ps. Jag har bestämt mig angående pumpan. Den kommer få vara betonggrå. Ska göra några mindre som jag klär in i mosaik och så vill jag testa att måla någon också.