torsdag 11 september 2008

Så var det svarta färdigt

Buongiorno tutti
Så har vi då öppnat formarna från våran gjutning i lördags. Måste säga att det svarta blev riktigt bra. Det kommer ljusna när det har torkat så jag har tänkt att ta och olja in dom med paraffinolja med svart pigment i för att behålla svärtan. Tror det kommer fungera. Kanske man måste göra det flera gånger men vad gör det. Tyvärr blev det enda svarta underlägget jag gjorde skevt så det blir till att göra ett nytt. Kräftformen fick tydligen spelet.
Var förresten på min första betongkurs igår. Vi var 10 personer som gjöt i regnet och mörkret. Himla slit var det eftersom vi fick blanda för hand. Har ju blivit lite bortskämd med min betongblandare :o) Vilken underbar uppfinning det är. Aldrig att jag skulle blanda för hand när det finns verktyg som gör det åt en. Är kanske lite lat utav mig :o)

Lördagens alster


Våra nya blomstöd

Eva kämpar för livet för att få loss formen. Jäkla vakkum hörs många gånger :o)

Och så det tråkiga efterarbetet som tyvärr måste göras.
Några av mina gamla saker som jag nu har planterat i. Tycker det blev jättefint med mossan jag plockade hem från skogen.Måste borra dräneringshål i den här. Var så ivrig för att se hur det skulle bli med lökarna i så jag struntade i det vilket inte var bra. Lökarna flyter ibland i allt vatten som stannar kvar.
Ha en skön dag i grå vädret.
Ciao Annika

Ps. Jag har bestämt mig angående pumpan. Den kommer få vara betonggrå. Ska göra några mindre som jag klär in i mosaik och så vill jag testa att måla någon också.

8 kommentarer:

Pysen73 sa...

Åh, så fint det blir!
Klart vi ska ses när du kommer ner. Jag arbetar hemifrån och har väldigt fria arbetstider, det är egentligen bara fredagarna som jag behöver sitta precis hela dagen i stort sett...

http://asas.tradgardsblogg.se/ sa...

Härliga alster- jag blev så inspirerad av din pumpa så jag har gjort en jag också- hmm vilket slit..=) ! / kram åsa

Annika sa...

Så roligt Åsa
Hoppas bara du inte gjorde en så stor som jag gjorde eftersom det tog en sån himla tid att fylla den. Vore kul om du la in en bild på den sedan när den är klar. Har precis varit och hämtat den orangea mosaiken så nu ska jag göra en som bara är hälften så stor och klä in den. Sedan ska jag testa att måla en också om jag hinner. Håller ju på att jobba med kalksten och granit oxå och nu i helgen har jag tillgång till stenverkstaden så det blir inget gjutande för mig den här helgen.
Hoppas du får en trevlig helg.
Kram Annika

Johanna sa...

Snyfft! Jag blir nästan inspirerad att börja gjuta i betong.
Förresten så verkar du inte särskilt lat!
Sköt om dig.
Hälsningar Johanna

Annika sa...

Vadå bara nästan Johanna :o) ?
Klart du ska börja gjuta, är ju hur kul som helst. Fast nu börjar det snart bli dags för att lägga ned gjuta verksamheten för i år. Blir bara gråare och kallare för var dag som går, snyft. Får bli för min del att snart krypa in i värmen och börja att tillverka lampskärmar istället vilket jag har gjort i ett par år nu. Dessutom har jag fått tillgång till en stenverkstad som är inomhus så jag kan jobba med sten i vinter oxå vilket ska bli jättekul. Har varit nere i verkstaden hela dagen och fräst ut mönster i mina kalkstensbrickor jag håller på och tillverkar inför konstnatten och skördefesten. Superkul. Kommer lägga ut några bilder på dom oxå när dom är färdiga.
Ha en fortsatt trevlig helg.

Kram Annika

Moas sa...

Hej.. Annika! Jisses såmycket fint du gör och vilken fotograf du är, har suttit en lååång stund nu och tittat i din fina portfolio.. så mycket fint. Gillade bilderna från fiskmarknade vilka härliga gubbar och stora fiskar.. *hehe*.. och blombilder så man tåras. Tack så jättemycket för dina snälla ord hos mig, jag ska testa dina tips och är jätteglad för dem. Visade en annan bild på min andra blogg det blev som en regngardin.. men nu ska jag ta lite närmare bilder som bara visar vattnet. Ska testa det där med skärpedjupet också.. =). Dina betonggrejor är ju superläckra också.. och så läste jag att du även gör brickor i kalksten.. !! låter jättesnyggt det får du visa sedan. Din pumpa ser jag fram emot o se färdig.. hur byggde du upp den.. den kan väl ändå inte vara massiv?.. Förra året gjöt jag en hel del.. men i år har det bara blivit änglarsömnad kankse kan jag hinna med en liten höstpumpa lagom till halloween.. Ha det gott.. Monica

Linda Lunda sa...

Kanonfina saker!!!!!!
Linda

Zara sa...

Hejsan!
Jag svarade på dina frågor på min blogg, tänkte mig inte för - borde väl gjort här istället! Lite ovan vid å blogga ;o) Men kul att du hittade till min sida å välkommen åter!! Du har gjort mycket fint, det har varit jättekul att titta runt på din sida och se att det finns fler "betong-tokar"! Jag kommer också att komma tillbaka och titta igen! :o)
Mvh Zara