söndag 14 september 2008

Mina kalkstensbrickor

Hej allihopa

Hoppas ni har haft en trevlig helg allihopa. Själv har det varit en massa slit i stenverkstaden. Att borra i kalksten var inte det lättaste. Tog evigheter. Ett hål tog typ 20 minuter att göra. Rena pesten var det. Men det funkade och blev bra tillslut förutom på en bricka där hålen hamnade snett, tyvärr så får jag göra om den, och självklart var det brickan med mest fossiler i :o(
Har gjort 8 brickor totalt. Två med mönster, resten blir bara med ortoceratiterna och trilobiterna som fanns i stenen vilket är mycket vackert.
Jag testade även gravyrpennan vilket var det roligaste. Tog sin tid att få till det men till slut blev jag ganska så stadig på handen :o) och jag blev nöjd med resultatet.

Jäkla borrning. Tog en himla massa tid. Det kan göras på snabbare sätt men då spricker skivan undertill och det blir jättefult och jag som är pedant uti fingerspetsarna när det gäller sådana här saker går det inte an :o)
Färdig bricka med utfräst mönster
Bricka med stor ortoceratit

Bara lite lek med gravyrpennan för att testa om jag klarade av den. Vilket jag tyckte jag gjorde med bra resultat.

Ha en fortsatt trevlig vecka allihopa

Kram Annika

12 kommentarer:

Syren sa...

Hej Annika! Tack för titten hos mig, men oj oj oj som du gjuter!!! o väldigt snygga stenbrickor - måste kosta skjortan att köpa... Ska kolla till dig fler ggr, absolut. O nu blev jag ännu mer gjutsugen... lönnstöden va fina =) /Carina

karina sa...

Hejsan!

jag hade gjort som du och provat en mindre med mosaik, synd att testa och kanske inte få till fördjupningarna på den allra första. Så mycket ni har gjutit och blomstöden ser läckra ut. Kalkstensbrickorna var vackra och förstår att du kämpat med hålen. Ha det gott, Karina.

karinastradgardsblogg.se

Pysen73 sa...

Hej hopp!
I fredags skulle sambon gjuta igen lite hål här och där på uteplatsen och det lilla som blev över öste jag ner i en gammal glassburk och sen satte jag ner tre värmeljus i... Så nu har jag haft premiär... Det blev alldeles jättefult på ovansidan...

Johanna sa...

Ja du ligger inte på latsidan precis.
Jag bor låångt norrut. På dagen är det fortfarande varmt men några nätter under senaste veckan kröp temperaturen under noll -2,2 grader C.
Blä.
Ha det så bra. (Ingen risk för frost där du bor.:-)
Hälsningar Johanna

http://asas.tradgardsblogg.se/ sa...

Kan tänka det är "sten" hårt o borra i den där...stenen=) Fint blir det dock- härligt med den stenen o den springande gubben..) Ja här är det rosenskära som gäller - en suverän växt som finns i olika färger-från vitt till mörkrött. Budleja borde gå hos dig också- men det är en "bsuke" som fins i lila o vitt.. / kram åsa

Pysen73 sa...

Det blev liksom alldeles glansigt ovanpå.. men det verkar bli någorlunda bra med sandpapper... man behöver bara en himla massa tålamod ;o)
Helena

http://asas.tradgardsblogg.se/ sa...

Hej Annika! jag gjorde ett betongbord..

http://asas.tradgardsblogg.se/albums/asaostlin/&task=viewfolder&f_id=2642

hoppas du kan följa länken- annars finns bilden i mitt betongarkiv- men låter onekligen fint med annan sten också.../ kram åsa

Piondröm sa...

Hej!
Tack för hälsningen på vår blogg!!!
Du är mer än välkommen nästa år.
Alltid trevligt med trädgårdskompisar!!! Vilken bra blogg du har!!! Kul att hitta hitta hit. Vi verkar dela samma passion för betong. Det är så roligt.
Ha det bra hälsningar Carina

Anonym sa...

hörru du du-- det ser ju superfint ut! fattar inte varifrån du får ditt energi från! give me some of it:-D
kraam/

Monica sa...

oj, vilka vackra stenbrickor du har gjort! Kan tänka mig att det gäller att hålla tungan rätt i mun och ha en hel del tålamod när man ska borra i sten :)
Tjing
Monica

Gårdsromantik sa...

Men så vackra brickor!
Vilket jobb med att borra - tur att du är envis.

Kram Maud

Pysen73 sa...

Hej Annika!
Hoppas allt är bra med dig!
Jag har utmanat dig i min blogg.. Kolla här:
http://pysen73.blogspot.com/2008/09/utmanad.html