måndag 29 september 2008

Skördefesten 2008

Skördefesten 2008

Så har lugnet åter lagt sig över Eriksöre bygata. Det har varit en fantastisk Konstnatt och Skördefest. Solen sken så vi blev bländade alla tre dagarna vilket var en lisa för alla eftersom förra årets väder var fruktansvärt. Då regnade det konstant alla tre dagarna. Jag tror inte jag ljuger om jag säger att jag har haft ca 15 tusen besökare i mitt galleri under de här tre dagarna. Det är helt fantastiskt kul men samtidigt känner man sig mer död än levande just nu. Det är ju inte bara de tre dagarna man jobbar utan det är ju en himla massa förberedelse veckor innan. Men nu är allt över och det blev mycket lyckat. Nu ska jag bara lata mig i några dagar och inte göra något alls, vilket jag tycker jag är värd :o)

Här kommer lite bilder från helgen, sorry det är INTE lite bilder :o) om ni tröttnar är det bara att scrolla fort som attan :o)


Eriksöre bygata
Välkomna in till mig

Galleri gaveln
Mina tjusiga betongprylar
Gammal skruttig gummistövel jag fick av en som var på betongkursen. Visst blev den bra?
Välkommen in till mig och Lars, eller snarare hit men inte längre :o)
Inne i mitt galleriSalvestaden från Kalmar var på besök på lördagen med tornerspel och allt


Bygatan i skymningen
Inne hos Jörgen

Konst uppåt väggarna men ute

Pumpor i massor

Eftersom vi har en himla massa mc intresserade här i byn så fanns det självklart tillfälle att köpa lite snygga MC kläder


Hos Micke hittar man lite allt möjligt. Det är ett trevligt stopp på våran bygata.


Micke har den snyggaste fågelskrämman i den här byn iallafall
Micke har helt klart bygatans snyggaste installation


Höstdekorationer
Motorsågsmannen fixar till skägget på gubben


Langos kan man ju inte vara utan när det är fest, eller hur? :o)

Min granne Lasse till höger, den stora pumpamannen här i byn.

Lasse in action bland sina tusentals pumpor

Som sagt pumpor och pumpor

Keramik fanns självklart också att köpa och fina saker var det

Handgjorda kort. Snacka om att hon har varit kreativ

Kroppkakehaket hos Jörgen gjorda av de duktiga killarna från KENTAUR MC. Inga husmödrar här inte utan en himla massa tuffa mc killar :o) Är inte en vanlig syn att se när det gäller kroppkake tillverkning.Jörgen och Pias Galleri KaraffenMin granne Kalle till vänster med en annan utställare inne i sitt Galleri Kalleri

Helenas stor superbraiga lada. Här ordnas det byfest, bröllop och så nu även utställningar till skördefesten. På vintern står det en massa båtar och bilar där inne iställetÄkta Öländsk honung fanns ju självklart också

En riktig snygging dök upp

Helena talar med en kund

Lite barnkläder och en massa annat

Birgittas matbod var här också men inte var det Birgitta inte :o)
Anders från Gemla står och säljer sina jättefina betongsaker. Där ligger man verkligen i lä. Men så har han ju hållit på i 5 år. Jag i bara drygt 2 månader så jag ska nog lära mig jag också snart :o)


Blir man avundssjuk eller?? Hur duktig får man bli? Hans saker är ju helt underbara. Vill ha allt.
Vi måste ju få relaxa lite också. Tack Mattias för att du har byggt den och att du värmde upp den till oss trötta skördefestare. Var hur skönt som helstJa så var det över för iår. Hoppas ni orkade scrolla hela vägen ned hit.

Ciao Annika

7 kommentarer:

Johanna sa...

Hej,
jag blir avundsjuk när jag ser på era festligheter. Jag hoppas verkligen att försäljningen gick bra för dig(som du har jobbat med dina alster)
Sköt om dig och ha det så bra.

Hälsningar Johanna

Pysen73 sa...

Jag orkade :o)
Det ser jättemysigt ut!
Jag hade tänkt att åka på vinskördefest i Piedimonte i helgen, men vädret lockade inte riktigt...

Ilva sa...

Men hur många gallerier har ni där?? Ditt är ju otroligt snyggt!
Imponerande med alla aktiviteter måste jag säga!

Annika sa...

Hej Johanna, Pysen och Ilva

Jag gick +-noll iår och det är iallafall bättre än förra året när jag gick en himla massa back. Så för alla mina utlägg klarade jag mig men mer än så var det inte tyvärr. Men visitkorten försvann så man kan ju hoppas på att folk kommer höra av sig i efterhand :o)
Våran lilla bygata där det är aktiviteter är typ 500 meter lång och nästan alla har öppnat upp sina hem för olika utställare. Men egentligen är det bara jag som har ett s.k riktigt galleri. Min granne Kalle har sitt galleri Kalleri öppet bara nu under skördefesten och så även Jörgens galleri karaffen. Jag lovar att det verkligen är värt att komma hit till Öland under Konstnatten och Skördefesten. Finns hur mycket som helst att titta på. För dig Ilva som älskar mat är det rena paradiset att komma hit med alla lokala matdistributörer. Så om ni kan ska ni planera in nästa års fest.
Ciao Annika

Monica sa...

Hej! Vad mycket fina och roliga bilder du visar från skördefesten och grattis till att så många besökte din utställning. Kan tänka mig att du haft mycket att stå i så hoppas du kan unna dig lie vila....
Tjing
Monica

Annika sa...

Hej Monica
Tack för din kommentar. Är alltid lika trevligt när någon skriver några rader, det värmer :o)
Det ska gudarna veta att det var mycket folk. Var precis inne hos min granne Lasse och han trodde att det snarare var runt 25 tusen och faktiskt så tror jag honom. Det var helt otroligt. På fredag ska vi har utvärderingsmöte i mitt galleri och vi ska redan då börja spåna inför nästa års skördefest som är den 24-27 september nästa år. Säkert kommer vi på bygatan bli ännu större då med många flera utställare och happenings än i år :o)
Ha en fortsatt skön kväll.

Ciao Annika

Johanna sa...

Hej,
jag börjar undra om det har hänt dig någonting? Snälla gör ett litet inlägg så att jag ser att du lever:)
/ Johanna