måndag 8 december 2008

Somna ALDRIG med levande ljus tända

Hej allihopa

Det var ett tag sen jag skrev i bloggen som ni har märkt. Det har blivit en del tid spenderad i Köpenhamn och för två veckor sedan skulle jag vara där i 2 - 3 dagar men det blev nio istället :o) Jag strosade mest runt i stan och njöt av snön och julskyltningar som var och så förköpte jag mig lite också. Det blev en ny alldeles underbar kappa, nya kängor och ännu underbarare eftersom det är Arche kängor, 1 väska 1 väst och två koftor. Vågade knappt tala om för min man vad jag hade köpt. Blev ju lite dyrt tyvärr. Men vad fasiken det var ju evigheter sedan jag köpte något nytt och det var jag värd tycker jag :o) flera gånger om.... Speciellt just nu känns det så iallafall. Så därför inget skrivande i bloggen under den här tiden. Bilder från Köpenhamn kommer senare när jag har ork att fixa till dom.

.......Nu till dagens hemska händelse.....

Idag har jag julstädat våran veranda. Putsat fönster dekorerat och gjort sååååå fint och det tog hur många timmar som helst att göra, men hur länge varade det? Jo typ i 3 timmar. Efter att jag hade fixat klart allting vart jag så trött så jag gick och la mig på soffan för att vila. Som vanligt somnade jag. Jag vaknade upp efter typ en timme och skulle gå ut på verandan för att röka. Våran veranda är vårat rökrum och när jag kom ut var det verkligen ett rökrum. Vad i he....ete ......DET BRINNER......
Panik vad ska jag göra? VATTEN, VATTEN fort som attan. Springer ut i köket sliter ut soporna från sophinken börjar fylla den med vatten och under tiden springer jag ut med vattenkannan som tur var var full med vatten. Vårat provisoriska bord, vilket var ett gammalt kasserat trädgårdsbord i plast stod och brann för fullt. Stort fult och otympligt skitbord är var det är/var. Var ett helvete att få upp sprintarna på dubbel dörren så jag fick inte ut bordet först. Då tänkte jag att jag kan ju slita loss benen eftersom dom är lösa. testade men inte fasiken gick det inte. Det slutade med att jag brände mig och har nu en stor fet blåsa på ena fingret. gggrrrrrr

Till slut fick jag upp dörren och kastade ut det , duken, mattan och ena stolen brann också. Till och med dammsugaren som stod kvar på golvet började brinna.

Vad som hände var att jag hade hängt en ljuslykta med geleljus i som jag hade tänt i fönstret. Det hade brunnit i typ max 2 timmar. Tydligen så har själva ljuslyktan blivit varm och spruckit och trillat ned på bordet. Det var en speciell ljuslykta för geleljus köpt på panduro. Det var första gången jag tände den och visst fasiken borde den väl hålla bättre än så.

Det som retar mig allra mest är att jag precis hade stått och putsat alla inrökta jäkla fönsterrutor som tog sååå lång tid att göra och nu till ingen nytta. Istället måste jag nu börja snickra ny panel, fönsterkarm och köpa nytt bord och stolar som jag inte har råd med.

SÅ VAD NI ÄN GÖR, LOVA MIG ATT ALDRIG SOMNA MED LEVANDE LJUS TÄNDA.

Kram allihopa
Annika

Så här går det om man somnar på soffan
Lite kul med den vita fyrkanten där boken stod


Det fula hemska plastbordet is no more

Inte den fina boken "Tecknens rike" heller :o(
Boven i dramat. Panduros ljuslykta för geleljus. Köp den inte!!!!
Boven igen
Min tjusiga blåsa som gör sååå ont :o(