måndag 8 december 2008

Somna ALDRIG med levande ljus tända

Hej allihopa

Det var ett tag sen jag skrev i bloggen som ni har märkt. Det har blivit en del tid spenderad i Köpenhamn och för två veckor sedan skulle jag vara där i 2 - 3 dagar men det blev nio istället :o) Jag strosade mest runt i stan och njöt av snön och julskyltningar som var och så förköpte jag mig lite också. Det blev en ny alldeles underbar kappa, nya kängor och ännu underbarare eftersom det är Arche kängor, 1 väska 1 väst och två koftor. Vågade knappt tala om för min man vad jag hade köpt. Blev ju lite dyrt tyvärr. Men vad fasiken det var ju evigheter sedan jag köpte något nytt och det var jag värd tycker jag :o) flera gånger om.... Speciellt just nu känns det så iallafall. Så därför inget skrivande i bloggen under den här tiden. Bilder från Köpenhamn kommer senare när jag har ork att fixa till dom.

.......Nu till dagens hemska händelse.....

Idag har jag julstädat våran veranda. Putsat fönster dekorerat och gjort sååååå fint och det tog hur många timmar som helst att göra, men hur länge varade det? Jo typ i 3 timmar. Efter att jag hade fixat klart allting vart jag så trött så jag gick och la mig på soffan för att vila. Som vanligt somnade jag. Jag vaknade upp efter typ en timme och skulle gå ut på verandan för att röka. Våran veranda är vårat rökrum och när jag kom ut var det verkligen ett rökrum. Vad i he....ete ......DET BRINNER......
Panik vad ska jag göra? VATTEN, VATTEN fort som attan. Springer ut i köket sliter ut soporna från sophinken börjar fylla den med vatten och under tiden springer jag ut med vattenkannan som tur var var full med vatten. Vårat provisoriska bord, vilket var ett gammalt kasserat trädgårdsbord i plast stod och brann för fullt. Stort fult och otympligt skitbord är var det är/var. Var ett helvete att få upp sprintarna på dubbel dörren så jag fick inte ut bordet först. Då tänkte jag att jag kan ju slita loss benen eftersom dom är lösa. testade men inte fasiken gick det inte. Det slutade med att jag brände mig och har nu en stor fet blåsa på ena fingret. gggrrrrrr

Till slut fick jag upp dörren och kastade ut det , duken, mattan och ena stolen brann också. Till och med dammsugaren som stod kvar på golvet började brinna.

Vad som hände var att jag hade hängt en ljuslykta med geleljus i som jag hade tänt i fönstret. Det hade brunnit i typ max 2 timmar. Tydligen så har själva ljuslyktan blivit varm och spruckit och trillat ned på bordet. Det var en speciell ljuslykta för geleljus köpt på panduro. Det var första gången jag tände den och visst fasiken borde den väl hålla bättre än så.

Det som retar mig allra mest är att jag precis hade stått och putsat alla inrökta jäkla fönsterrutor som tog sååå lång tid att göra och nu till ingen nytta. Istället måste jag nu börja snickra ny panel, fönsterkarm och köpa nytt bord och stolar som jag inte har råd med.

SÅ VAD NI ÄN GÖR, LOVA MIG ATT ALDRIG SOMNA MED LEVANDE LJUS TÄNDA.

Kram allihopa
Annika

Så här går det om man somnar på soffan
Lite kul med den vita fyrkanten där boken stod


Det fula hemska plastbordet is no more

Inte den fina boken "Tecknens rike" heller :o(
Boven i dramat. Panduros ljuslykta för geleljus. Köp den inte!!!!
Boven igen
Min tjusiga blåsa som gör sååå ont :o(

10 kommentarer:

fotograf wiwi aronsson, borås - knallerian sa...

Jobbigt, men tur i oturen att inte hela huset brann upp.
kram wiwi

Annika sa...

Det är sant vännen. Efter ett tag vart jag riktigt chockad. Först bara fixade jag allt men efter typ en timme fick jag nog mig en chock och insåg hur illa det kunde ha gått. Så jag hade verkligen tur att jag vaknade upp i tid.
Kram Annika

Livet på Citronodlingen sa...

Usch va läskigt!! Tur att det inte blev värre!!
Det har hänt mig också att det har börjat brinna för att ett fat som jag hade värmeljus på blev för varmt och sprack, men jag var som tur var vaken, men det var tillräckligt läskigt ändå...

Monica sa...

Läskigt...vilken tur att du vaknade och var röksugen ;)så att branden höll sig till verandan. DEt kunde ju ha gått ännu värre.
Tjingeling
Monica

Anneli sa...

Fy vad hemskt, det får ju bara inte hända men det gör ju det ändå - vilken tur att det inte blev värre och att någon blev alvarligt skadad...eller att huset brann ner - vilken mardröm...
Hoppas du är ok efter den händelsen, det brukar ju komma lite chockartat efteråt...
Kramar/Annelie

Anonym sa...

Men fy attans! Du får vara rädd om dig! Och aaaaaldrig mer tända ljus...
Himla tur att du vaknade, för jag menar, hur kul skulle det vara utan dig?
Massa kramar!

karina sa...

Hejsan!
Vilken tur i allt elände att du vaknade i tid, och bara verandan blev drabbad. Konstigt att själva glaset pajat. Vurmar för de batteridrivan värmeljusen där man inte är hela tiden, för en olycka händer så fort. Sak byta batterier till brandvarnarna lagomt till jul så vet man att de reagerar direkt om något tar eld. Förstår att du myst i Köpenhamn. Jag har en man som veckojobbar i Stockholm så det blir en och annan tur dit. Ha det gott, Karina.

karinas.tradgardsblogg.se

Design i tid och rum sa...

Hej! jag blev riktig svettig när jag läste detta inlägg. Tur att inte huset brann upp..åh jag vågar inte ens skriva om det.
Min man och jag bråkar varje vecka om det, för jag tänder såååå mycket ljus hela tiden.
Nu har jag fått en tankeställare.
kram Dadda

Lotta 8`) sa...

Oj - jag får rysningar........ tänk...... jag är livrädd för tända ljus och de får stå på underlag som inte är brännbart. Vilken tur att det inte hände mer än vad det gjorde. Och jag är så glad för brandvarnarna vi har överallt i huset. Hoppas du hämtat dig från händelsen, må så gott =)

Annika sa...

Hej allihopa
Usch ja det kunde gått hur illa som helst. Jag hade verkligen änglavakt.
Försäkringsmannen var här förra veckan och fotade å sånt så nu e allt fixat. Fick 2 nya brandsläckare alldeles gratis av honom + att dom fixar en snickare som gör i ordning allt och han har redan varit här och rivit bort allt. Han kommer och bygger upp det nu någon dag har han lovat och allt detta för endast 1000 kr i självrisk. Snacka om att vi har ett bra försäkringsbolag här på Öland.
Kramar till er allihopa.
Ciao Annika