torsdag 16 oktober 2008

Hej allihopa

Först vill jag skriva att jag fick ett rart mail igår där det stod följande:


Hej,

Jag börjar undra om det har hänt dig någonting? Snälla gör ett litet inlägg så att jag ser att du lever :)

Johanna


Jag känner inte Johanna personligen och jag blev riktigt rörd när jag läste hennes inlägg. Tänk att någon blir bekymrad över att jag inte skrivit på ett tag. Hon måste vara en underbar människa och därför vill jag ge henne en av mina favoritblommor som tack.

Kram JohannaNu är det verkligen på tiden att jag skriver något i bloggen, är ju evigheter sen. Har nu vilat upp mig ett tag efter skördefesten som var helt fantastisk och nu går all tid åt att göra iordning trädgården inför vinter vilan. Som jag har skrivit förut så blev trädgården lidande för min betongfeber. Är flera månader sen jag rensade ogräs så det ser för jäkligt ut. I odlingslådorna är det meterhögt ogräs som frodas så om jag vill plantera vitlök är det bara att börja rensa :o)

Vilket jag började med idag och jag ser inget slut på eländet heller :o) Men men det är bara att bita ihop och fortsätta.

Har även varit en tur i Köpenhamn och varit kulturell. Jag har gått på lite utställningar och i fredags var det Kulturnatten där nere vilket var hur kul som helst. Det fanns en himla massa spännande saker att kolla på. God mat och vin blev det självklart också.
Tog mig en tur till glyptoteket där dom just nu visar en utställning om Egypten
EgyptenEn himla massa skulpturer finns det att se också vilket är rena paradiset för mig som är tokig i skulpturer.
En liten en
eller ingen alls
Många ståtliga män fanns det


Även vackra kvinnor eller om det nu är en man. Väldigt androgyn iallafall


Vackra rumpor fanns det även att beskåda :o)


Hemska män fanns det också
vackert
Underbar installation av Louise Campbell på galleriet GL StrandJag besökte även "Bodies" utställningen på Tivoli som är hur otrolig som helst. Fascinerande och äckligt på samma gång. Kommer ni till Köpenhamn är det ett måste att gå dit och titta.
Jag har även hunnit fylla år också och jag har fått en hel del fina presenter men den allra finaste har inte kommit än. Jag ska få en Canon powershot G10 av min älskade man Lars. Är nummer 2 i kölistan och jag kan inte hålla mig till tåls inför den kommer hem. Har jag tur är den med posten senast på fredag. Ska bli sååå spännande.


För några veckor sedan fick jag en utmaning av Pysen 73 och här kommer äntligen svaren på frågorna. Förlåt Helena att det tog så lång tid men tiden har inte räckt till.


När du är på kalas, är du då den person som sitter eller hjälper du till att duka av?

Oftast så hamnar jag i köket och hjälper till. Det är ju där allt händer, speciellt innan middagen börjar. Blir ofta vin och trevligt snack :o)

Var sitter du helst när du bloggar?

Framför min dator såklart och min man sitter vid skrivbordet mittemot och skrattar åt mig när jag sitter och svär en liten italiensk ramsa över dator eländet.

Köper du ofta triss?

Det händer då och då men inte fasiken vinner man mer en max 100 kr :o(
Men hoppet finns ju kvar och för några sekunder är det ju ganska så spännande

Vilket land eller vilken stad har varit din bästa semester?

Som land är det nog Thailand är ju som ett stort växthus överallt och stad New York men man får ju INTE glömma Italien och Sicilien. Kommer ALDRIG tröttna på detta vackra land :o)

Vilken TV kanal tittar du mest på?

National Geographic eller någon annan dokumentärkanal. Är helt insnöad på vulkaner, tromber, arkeologi och annat spännande till min mans förtret. Han kallar kanalerna för disaster channels och är hur less som helst på mig eftersom jag alltid snor åt mig fjärrkontrollen. Även soffan är min bara så ni vet :o)


Ha det nu så bra allihopa och vi hörs snart igen.

Ciao Annika

6 kommentarer:

Pysen73 sa...

Välkommen tillbaka!!
Jag har också undrat vart du tagit vägen :o) Men ibland är det sådär, antingen räcker inte tiden till eller så har man helt enkelt inte lust. Det låter som att du har haft det riktigt bra i alla fall, om man bortser från det elaka ogräset som aldrig vill ge sig.. Ibland ger jag upp och skiter i det ett tag :o) För hur man än rensar så finns det alltid mer...
Grattis i efterskott!

Pethra på Design och Inredningsbloggen sa...

Hej där! :-) Vi var i Köpenhamn i somras. När vi åkte hem igen frågade jag 10-åriga sonen vad som varit bäst (inklusive ett besök på Tivoli) Utan att tveka svarade han: "Det var att se döingarna på Glyptoteket" Haha! Och en liten sarkofag i miniformat köpte han med sig som souvenir. De snopplösa skulpturerna fnissade tjejerna åt, men vi tog inga kort.

Johanna sa...

Hej!
Gissa om jag blev förvånad över dagens inlägg hos dig. Jag blev nästan generad... men det var roligt, tack så mycket!
Det var så roligt så att jag la in din bild på min blogg. Om du inte gillar det så maila mig så tar jag bort den.
ha det så bra/Johanna

Annika sa...

Hej Pysen Pethra och Johanna

Pysen

Visst är det så Pysen att man får skita i det ibland men mitt problem är att jag gör det alldeles för ofta :o) och inte fasiken är det någon annan som gör det åt mig heller tyvärr. Skulle gärna ha en snygg italiensk trädgårdsmästare här hemma :o) är han duktig på att laga mat oxå vore det ju helt underbart. Undrar bara vad min man kommer säga om det? :o)

Pethra

Varje gång jag är i Köpenhamn hamnar jag alltid på Glyptoteket. Som jag skrev i mitt inlägg är jag tokig i skulpturer. Skulle vilja ha hela trädgården full lite dolda här och där. Så jag håller fullständigt med din son, han har bra smak för att bara vara 10 år hälsa honom det :o) Var ni inte och såg Bodies utställningen? Om inte måste ni åka och se den. Tror den håller på till slutet av december om jag inte minns fel.

Johanna

Men inte ska du bli generad Johanna. Jag blev jätteglad, det värmde gott i höstrusket ska du veta. Visst får du lägga upp bilden på callan. Visst är den vacker. Jag samlar på callor och har hur många olika sorter som helst. Favoriterna är kobra/zebracallorna och dom har jag en massa fröer av om du vill ha. Det tråkiga med dom är att det tar ca 7 år innan den första blomman kommer så jag förstår varför dom är så dyra att köpa. Men dom är värda att vänta på.

Ciao per ora Annika

Monica sa...

Halloj Annika...roligt att du är här igen. Har kollat var och varannan dag om de thänt nåt ...:)
trevlig Helg!
Tjingeling
Monica

DESIGN I TID OCH RUM sa...

Hej! tack för titten hos mig. Jag ber om ursäkt att jag inte har sett din kommentar hos mig, jag brukar nästan aldrig titta tillbaka i gamla inlägg och kommentarer.Men just nu har jag upptäckte några tjejer till som jag aldrig har svarat.
Jag vill säga att jag har tittat genom din blog,och blev riktigt glad när jag såg och läste att du pysslar med betong, som är min stora pasion.Du är riktigt duktig,den pumpan du gjorde(riktig snyggt) är något som jag har önskat mig längre, men visste inte hur jag ska börja.Kommer till din blog igen,men så längre ha det så bra kram Dadda !