måndag 30 mars 2009

Betongkurs med Malena Skote den 27-28 juni 2009


Betongkurs med Malena Skote 27-28 juni 2009

Välkomna till en 2 dagars betongkurs på Galleri Q i Eriksöre på Öland. Vår lärare blir den duktiga betongkonstnären Malena Skote. Många utav er vet nog vem hon är. Hon har skrivit flera böcker som bland annat boken ”Betong som hobby” vilken blev min bibel förra året när jag satte igång att gjuta. I maj kommer hon ut med sin nya bok ”Inspirerande betong” som säkert kommer inspirera flera utav oss.


Datumet för kursen blir lördagen den 27 juni kl. 10-18 och söndagen den 28 juni kl. 10-16 hemma hos mig på Galleri Q i Eriksöre på Öland.

Vi kommer att tillverka formar, blanda och gjuta betong, fiberbetong, vitcement och hypertufa (en porösare slags betong med torv i), lägga mosaik och mycket annat. Man behöver inga förkunskaper för att gå den här kursen men det kan vara bra att känna till något om betonggjutning. För att tillverka ett betongföremål behöver man en form att hälla den blöta betongen i. När betongen stelnat tar man bort eller slår sönder formen. Arbetet med formen är det viktigaste när man jobbar med betong för formen styr hur det färdiga föremålet ser ut. Bland det enklaste man kan gjuta i betong är runda krukor. Då sätter man en liten plastkruka i en större och häller betong i mellanrummet.


En hel del formmaterial kommer att finnas på plats men har ni möjlighet att ta med kartonger, askar, glassbyttor, bunkar, baljor, brickor, plasthinkar, förpackningar m.m., som ändå ska kasseras, är det bra. Medan betongen härdar lägger vi mosaik på färdiga föremål, t.ex. lerkrukor. Har ni speciella föremål ni vill klä med mosaik; ta med dessa. Vi har ett lager mosaik och kasserat porslin men ta gärna med egna skärvor/mosaikbitar. Den som inte vill lägga mosaik fortsätter med formar och gjutning.

Verktyg som spadar,murslevar, knivar, mosaiktänger kommer att finnas men har ni möjlighet att ta med något redskap (märkt med namn!) så gör det.

Det kommer även att finnas en hel del färdiga betongprylar och mosaikföremål att Inspireras av samt böcker att bläddra i.

Kursen kostar 700 kr per person då ingår material och fika.

För att anmäla er till kursen och för övrig information mailar ni mig på adressen: annikalund@telia.com

Eller så ringer ni mig på 070 – 267 45 82

För boende finns det flera olika alternativ som ni kan kolla på här. Vandrarhemmet Ölands Skogsby, B&B i Stora Frö, Hotell Skansen , Bo pensionat i Vickleby och Eriksöre camping alla ligger på några få kilometers avstånd. Självklart finns det flera ställen att bo på men det är dessa som ligger närmast mitt.

OBS! Glöm inte att packa ner

oömma kläder, gummihandskar, arbetsoverall, eller förkläde och ett glatt humör!

Hälsningar Malena och Annika

21 kommentarer:

Alina sa...

Very nice

ÅsaGåsa Jord under naglarna sa...

Å, så roligt det skulle vara!!! Varför bor jag så långt ifrån så många roligheter. :(
Tack för tipset om Malena Skotes nya bok, den andra är min absoluta favoritbetongbok. Ha en fin vecka.

NinaVästerplana sa...

Oj vad det hade varit roligt...
Tyvärr ligger det på min jobbarhelg o vi får inte ta mer semester under semesterperioderna än den redan inbokade!
Men det kanske blir fler tillfällen!
Hittade hit via ÅsaGåsa ;-)
Ha dé himla kul bland betongen
Nina

Betongänglar sa...

Sååå super-roligt, den första boken där är oxå min bibel i betong, det var den som gjorde att jag startade, väl använd...ska inskaffa den andra med...
Ska givetvis länk hos mig...och kolla hur jag har det då
Kram
Annelie

Design i tid och rum sa...

Åh vad roligt..jag skulle vilja vara med,(älskar hennes bok) men är hemma hos pappa och mamma i Kroatien,som det ser ut nu.
Jag får se....
men ja ska skriva om kursen på min blog.
Kramiz Dadda

ÅsaGåsa Jord under naglarna sa...

Är det okej att jag lånar en av bilderna för att länka till ditt inlägg?

Monica sa...

Vad Kul!!! och vad synd att man bor så långt bort. Blir svårt att ordna...men jag ska absolut göra reklam i min blogg :)
Ha det såååå himla kul med gjutandet.
Tjingeling
Monica

Pethra på Design och Inredningsbloggen sa...

Åh, det där hade varit jättekul att vara med på.

Annika Christensen sa...

Hej Annika!
Skall lägga en länk till dig ang kursen.
Jag har haft så mycket att göra att jag tappat kontrollen på mina besökare. Men du förstår nog att det är svårt när man har 50-70 kommentarer så går inte det.
Men hur kunde jag tappa bort dig?
Håll ut det tar lite tid men det kommer.
Annika

♥Min Eden♥ sa...

Hej hej!
Jag kommer att experimentera med betong i sommar i någon form, så jag borde definitivt gå en kurs...suck...synd att man bor på "andra sidan" Bottenhavet...

Växthusmadam sa...

Läste hos trädgårdsdrömmar att du skrivit om kursen - vad det låter roligt!!! Har hållit på med keramik förut, men har ju ingen egen ugn och drejskiva, så nu har jag testat lite betong här hemma. Det är riktigt roligt! Jag har också hittat mycket inspiration i Malenas tidigare bok som du visade på bild. Det här måste jag verkligen fundera på!
Växthusmadam

Anonym sa...

Tack snälla du för tipset!
Jag håller på att undersöka om jag kan åka! Det skulle vara SÅ kul om jag kunde komma!
marielouisel

david santos sa...

Beautiful

karina sa...

Hejsan!

Klart jag länkar, ska bara kolla datumet lite mer noga, för jag hoppas att jag kan komma. Ha det gott, Karina.

Johanna sa...

Hej!
jag har inte besökt dig på ett tag nu. Har varit lite för mycket annat
som kommit emellan..
Kul att du finns kvar
/ Johanna

Johanna sa...

Hej och tack för inbjudan till betongkursen! Det vore fantastiskt roligt. Dessvärre får jag nog vara med er på avstånd. Trots att jag har flyttat in till stan så är det över 100 mil från där jag bor till Öland, tyvärr. Vi har köpt ett nytt hus inne i stan vid älven. Min man var trött på att renovera. Jag fortsätter att längta efter betongkurs på Öland...
/ Johanna

Piondröm sa...

Vad roligt!!!
Jag är själv en hängiven betong gjutare. Det är så roligt, och något som alla kan lyckas med.
Sen är det ju så snyggt.... Jag rekomenderar verkligen alla som kan och vill att vara med för det är en givande hobby och konstform.
Lycka till
Carina

idémakeriet sa...

Ja detta hade varit perfekt.
Öland är inte så nära oss så det fungerar tyvärr inte. Hoppas ni kommer att ha många kursdeltagare.
Tack så mycket att du tipsade mig.
Ha en skön helg.
Gerda

Proforma sa...

Hej Annika! Jag tipsar om Malena Skotes bok i ett inlägg idag och har även länkat till din blogg, hoppas det är ok, säg till annars!
Ha det gott!

Almbyboden sa...

Hmmm, jag skulle också vilja lära mer om betong för min man kom hem med en betongblandare här om dagen så nu kan jag blanda och gjuta hur mycket som helst. Dock skulle nog en kurs sitta bra först. Ska införskaffa fler böcker för inspiration så att jag törs ge mig på lite olika projekt. Driver butik på landet och det skulle vara kul med lite egentillverkad betongkonst. Gillar du trädgård så titta in på min blogsida där jag håller på att anlägga en allmogeträdgård.

Anonym sa...

太極峽谷,磐石營地,九族文化村,風櫃斗,雅築沙里仙溫泉,蛇窯蟬說,合歡山,嘉南八卦窯,糯米石橋,震災紀念公園,芙蓉瀑布,水鳥保護區,牛耳藝術渡假村,敷榮堂,登瀛書院,木屐蘭溪谷,木生昆蟲館,泰雅渡假村,惠蓀林場,水沙連古道,台一生態教育休閒農場,清境農場,生態農場,豐年靈芝菇,錦吉昆蟲館
奧萬大,埔里酒廠,埔里鯉魚潭,中台禪寺,台灣地理中心碑,九族文化村,玉山國家公園,合歡山,日月潭,田尾公路花園,新百果山,鹿港龍山寺,台灣民俗村,鹿港天后宮,溪頭森林,廬山溫泉,草嶺風景區,劍湖山世界,北港朝天宮,三條崙海水浴場,夏威夷,池南森林遊樂區,鯉魚潭,太魯閣,秀姑巒溪,長春祠,大佛風景區,東勢林場,古奇峰,五指山風景區,海水浴場,六福村,秀姑巒溪,石梯坪,磯崎灣,掃叭石柱,七星潭,小叮噹科學園區,大聖渡假,三義木雕博物館,谷關風景區,武陵農場,大坑風景區,亞哥花園,崎頂海水浴場