torsdag 14 maj 2009

Igår var jag i Himmelriket :o)

Igår befann jag mig några timmar i Himmelriket.

Det var strålande väder och ganska så varma vindar så jag passade på att ta mig en tur ut på Alvaret för att fota lite orkidéer. Upptäckte att jag var lite sent ute eftersom många utav dom redan hade börjat vissna, men jag lyckades hitta några som fortfarande var fräscha. Efter ett tags krypande fortsatte jag verkligen till Himmelriket. Jag åkte till min italienske vän Carlo för att fota hans kungsängsliljor han har i sin trädgård. Det var helt underbart vackert. Snacka om att jag blev anvundssjuk. Normalt sätt växer inte kungsängsliljor här på Öland men hemma hos Carlo finns dom i tusentals. Varför har inte jag det så hemma hos mig. Jag ska genast börja jobba för att få en ännu större äng än vad han har :o) Har ju en hel del fröer så det är bara att börja odla. Dessutom har han även tusentals med orkidéer i sin trädgård också men dom hade inte slagit ut än. Snacka om att livet är orättvist ibland :o)

Efter drygt en timme med säkert femtioelva tusen fästingar på mig åkte jag hem med mina kameror och laddade in alla bilder. Men det allra bästa av allt var att jag fick ta hem en vacker bukett med dom också. Har aldrig i hela mitt liv haft en bukett med kungsängsliljor så lyckan vart stor och buketten har blivit förevigad på bild också.

Som vanligt har jag beslutsångest för vilka bilder jag ska visa här på bloggen och denna gång är det väldigt många som är lika varandra men skitsamma. Jag visar upp alla så jag slipper få ännu mera ångest :o) Ännu en gång får ni lite pekfinger gympa också. Hoppas ni kommer njuta lika mycket av bilderna som jag gör. Kan liksom inte se mig mätt på min favoritblomma.

Alvaret ovanför Eriksöre med sina vackra orkidéer


Mandelblom finns det överallt också
Förgätmigej hittade jag några stycken
Backsipporna har blommat över för iår

Hemma i Carlos trädgård

Hoppas nu att ni inte tröttnar på alla Kungsängsliljor
Några söta violer fanns det också

Tusenskönor likaså
Smörblommor med
Orkidéeknopp
Även gullvivor fanns det gott om
Visst är den bedårande, min bukett jag fick plocka med mig hem

Ha nu en fortsatt trevlig torsdag och hoppas att ni inte har fått värk i pekfingret nu :o)
Ciao Annika

8 kommentarer:

Anette sa...

Vilket trevligt besök i Himmelriket. Vilken rikedom ni har där på Öland, med alla orkidéer. Så vackra. Har sett några liknande de lila en gång i Alperna. Man blir alldeles till sig.......familjen skakade bara på huvudet och log. Dom är vana vid mina "glädjeyttringar" över blommor och sånt.
Mer glädjeyttringar hade de nog fått se om jag varit med hos din vän! Så vackert! Tänk att ha så många kungsängsliljor. Jättefin bukett fick du ju också.
Tack för turen till himlen! Man vet ju inte om man kommer dit på riktigt nångång *ler*......./Anette

kullervilla sa...

Helt bedårande bilder…vill ha en sådan äng… eller en sådan underbar bukett.
Kramiz//kullervilla

Hjärtat Mitt sa...

Hej!
Tusen tack för din röst :)
Vilken syn med alla orkidéer!
Underbart.
Och alla kungsängsliljor. Jag säger bara WOW!
Och att det blir lite olika färger på dem oxå, inte helt vita eller helt lila. Så vackert.

Kram Mari

Monica sa...

Har aldrig sett så många Kungsängsliljor på en och samma gång. Fantastiska bilder Annika! och tack för att vi får följa med på en tur till himmelriket...:)
Tjingeling
Monica

Ninni sa...

Åh, en sån äng vill jag också ha...Men det är långt ifrån det än så länge...jag har bara några planterade i rabatterna hemma i Sverige. Jag hoppas verkligen de finns kvar och har spritt sig. Tyvärr kommer jag väl hem försent för att uppleva blomningen även i sommar.
Underbara bilder!

karina sa...

Hejsan!

Har några stycken men tänk att ha ett helt hav av dem, sån lycka. Ha det gott, Karina.

karinas.tradgardsblogg.se

ÅsaGåsa Jord under naglarna sa...

Å så väldigt vackra bilder!!
Min kungsängliljeäng består bara av ca en femtedel av din bukett ungefär, men jag har börjat på den i alla fall! =)

Proforma - Irene sa...

Orkidéer i all ära men här fastnar jag för Kungsängsliljan, helt fantastisk! Gissar att det är en blomma som sprider sig om den trivs. Skulle kunna tänka mig en sådan i stenpartiet, får nog bli en tur till trädgårdsmästaren. Då kanske jag också kan få plocka en sådan bukett om några år :)
Ha det gott!