söndag 9 november 2008

Recept på svamppajen

Till 3 pajer i 6 dl aluminiumformar

FYLLNING
1 l färsk svamp typ trattisar, kantareller eller svart trumpetsvamp
4 tsk vetemjöl
4 dl mjölk
2 msk smör
2 st svampbuljongtärningar
6 dl riven lagrad ost
Ca 150 gram rökt skinka, hackad fint
1 djup tallrik broccoli, hackad fint
vitpeppar

Fräs svampen i smöret tills det knäpper, häll sedan i skinkan. Under tiden kokar du upp broccolin i saltat vatten tills den har blivit lite mjuk. Strö över mjölet späd med mjölken som är smaksatt med buljong och vitpeppar, koka allt tills det har fått fast konsistens. Häll sedan i broccolin.

PAJDEG
3 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
250 g smör kylskåpskall
6 msk vatten

Häll upp mjölet på ett bakbord eller i en bunke, skär upp smöret i små bitar. Arbeta ihop degen tills den blir smulig häll sedan i vattnet och arbeta ihop till en jämn deg. Arbeta inte för mycket med degen då den annars blir seg.

Dela degen i 3 delar baka ut dom som en pizzadeg. Smörj formarna tryck i degen. Ta en gaffel och hacka hål i degen i botten.
Förgrädda pajerna 10 minuter i 225grader

Häll på hälften av osten på pajen sedan fyllningen och till slut resten av osten.
Gräddas 15-20 minuter i 225 grader.

Buon apetito.






3 kommentarer:

Anonym sa...

Tusen tack!!! :)

Johanna sa...

vad hungrig jag blev!
Nu måste jag äta mitt i natten.
I morgon blir det paj;)

Design i tid och rum sa...

hej! tack för den goda receptet,ska prova på. Älskar alla sorters pajer, och längre när hade du skrivit om kastanjer,och det är en sak jag är beroende hela hösten. kramar och ha en bra dag,Dadda