måndag 3 november 2008

Svampar, pajer och G10.an

I onsdags var jag och en vännina ute och plockade trattisar som vanligt. Denna gång var dom lätta att plocka eftersom dom var frusna så foten gick av så lätt att det inte blev så mycket att rensa vilket var mycket praktiskt. Jag hatar ju att rensa svamp :o)
På vägen hem åkte jag och hämtade min efterlängtade G10:a och det blev svamparna som fick inviga kameran. Så här är lite bilder på svampen och paj baket, tagna med min nya leksak :o)

Dags att dela och rensa svampen och detta är den allra första bilden tagen med G10:an
Nu ska det göras pajer
3 på g
Fyllningen som består av trattisar, kantareller, skinka och broccoli sååå gott tycker jag
3 klara och 3 på g
Nu luktar det gott
Äntligen färdiga en för att äta och resten att frysa in.
Buon apetito
Som förrätt blev det rostade kastanjer och som ni ser är vi starkt beroende av espressokaffe :o)

Ciao

5 kommentarer:

Betongänglar sa...

MMM - så gottigt
Mycket Espresso blir det eller?
Min tanke har också varit det här med betong och formarna - Håller på att ropa in Mazzarinformar på Tradera oxå - Kolla där får du se, finns mycket olika formar där, pepparkaksformar oxå, kommer nya hela tiden...
Kramar/Annelie

Pysen73 sa...

Jösses, så där många espressobryggare har nog inte ens en stor italiensk familj hemma :o)
Pajerna ser härliga ut!

Annika sa...

Ja mycket kaffe dricks det i den här familjen :o) dessutom fattas det 2 bryggare på bilden :o) Att det är så många framme var för att vi hade en stor middag någon dag innan och lat som jag är hade jag inte fått tummen ur ..... att diska dom :o)

Ska genast surfa in på tradera och spana in formar. tack för tipset Annelie

Anna sa...

Men alla är ju i alla fall i olika storlekar!!!

:)

Underbara bilder vännen.

*kram*

Lotta sa...

Kanske familjen skall önska sig en riktig Espressobryggare i julklapp! Det är ju så gott :) Vilka läckra pajer du gjort! Tack för tipset för jag skall nämligen ha pysseldag hos mig på lördag och tänkte på paj men visste inte vilken... nu vet jag =) Blandade du på en höft eller har du recept?
Tack för din kommentar och komplimang hos mig - gör mig så glad att få input med "fotoögon" och ja - kanske är jag mogen att visa mina bilder och få tips om förbättring. Min kamera är ju inte en riktig systemkamera men det är ju den jag har :) Har funderat på en annan men samtidigt blir de större och tyngre och jag vill ha med mig kameran jämt =) Tack än en gång och ha det gott 8`)