torsdag 23 oktober 2008

Höst och skördetider

Så har hösten tagit sitt grepp över mig. De sista dagarna har det varit skördetider här hemma. Jag har plockat alldeles för mycket svamp som vanligt. Fattar inte vad jag ska göra med all svamp, jag har ju hur mycket som helst kvar sen förra året. Igår blev det 5 kg trattisar. På kvällen blev jag så himla less på att rensa dom så det fick bli en tur till några grannar och ge bort lite. Jag älskar att ta mig en tur i skogen och plocka dom men fy tusan för att rensa dom sen. Jag hatar det :o) Så nu blir det att göra lite svamppajer att frysa in.
Har även plockat en hel korg med valnötter och äkta kastanjer. Så nu blir det att äta rostade kastanjer en bra tid framöver vilket jag älskar. Sedan har vi ju alla dessa äpplen. Blir tokig på dom. Dom tar ju aldrig slut. Har gjort en himla massa pajer som jag har frusit in och nu tänkte jag göra lite äppelchutney också. Dessutom får ingen som har varit här på besök hos oss gå härifrån utan minst en kasse äpplen :o)


Den här fick jag i födelsedagspresent av min vän My. Passar perfekt framför galleriet

Valnötter kommer vi ha så vi klarar oss över julen.
Svamp likaså. Gårdagens skörd blev 5 kg
Våra äpplen är helt fantastiska i år. Inte en endaste mask i dom.
Äkta kastanjer som är helt ljuvliga att rosta
Stixiga som tusan är dom
En och annan kocka finns kvar att äta. Gott
Dags att samla spikklubbs fröer. Det är den lila och om det är någon som vill ha fröer är det bara att säga till. Jag har hur många som helst.


En av mina japanska lönnar

Lobelia som har frösått sig själv och som blommar nu

Ha det så bra allihopa i höstsolen.
Ciao Annika

11 kommentarer:

Livet på Citronodlingen sa...

Härliga höstbilder! Synd att du bor så långt bort, annars hade jag gärna kommit förbi och befriat dig från trattisarna :o)

Caroline sa...

Äpplena går att frysa i klyftor så behöver du inte baka en massa pajer nu... utan de går att baka senare i vinter... (av de infrysta klyftorna).

Lyckans dej som har valnötter... de är mina favoritnötter!

Ninni sa...

Hej, hittade hit via Pysen. Har suttit och njutit av dina vackra foton både här och i portfolion.
Blir verkligen avundsjuk på trattisar, valnötter och alla äpplen! Vad härligt att ha kastanjer och nötter att plocka.
På återseende!

Monica sa...

Oj vad du fyndat i skogen. Det blr väl en del kulinariska rätter med all svamp och annat gott du visar upp för oss :)
Tjingeling
Monica

Anneli sa...

Vilka Härliga Bilder -
Älskar alla dina betong-göromål - ger massor av Inspiration... ;)
Många Kramar/Annelie

Lotta 8`) sa...

Men villken skörd! Så härliga bilder =) Jag har inte kommit ut och plockat svamp ännu - trodde nu i helgen men det stormar ju värre än värst så jag vågar inte.
En lila spikklubba? Har jag aldrig sett.... och jag är intresserad av frön. Jag brukar så vita och sedan lämnar jag plantan till min mamma som tar hand om dem under sommaren på sin inglasade altan och de är så otroligt vackra! Jag vågar inte ha dem själv för katterna går och äter på allt här hemma och de är ju lite giftiga. Skall jag maila min adress till dig? Du kan ju få vita spikklubbe frö i byte :) Ha en fortsatt skön helg =)

Anonym sa...

Vilka underbara höstbilder och höstskördar du fått och tagit.. Åh.. så jag önskar jag bodde granne med dig.. jag älskar svamp men på nåt sätt så kommer jag inte iväg och kan plocka.. men rensa det gör jag gärna.. =).. ha det bäst.. Monica

Åsa sa...

Härliga höstbiler! Man kan se många vackra saker trots höst..=)/kram åsa

Annika sa...

Hej allihopa

Pysen
Du har ju så mycket annat gott du kan skörda så jag blir ju hur avundssjuk som helst :o)

Caroline
Trevligt med en ny bloggare som kikar in.
Ska jag bara frysa in dom som dom är eller ska man sockra dom lite?

Ninni
Så kul att du hittade hit till mig. Är alltid trevligt när nya personer skriver något. Kul att du gillade mina bilder. Du får komma till Öland och hälsa på så kan du få lite.

Monica
Ja det blir en massa pajer och så har jag tänkt att lägga in några också. Resten blir att torka och lägga i små söta burkar som man kan ha med sig som present när man går på en middag.

Betongänglar
Så roligt att jag kan inspirera någon annan. Såg att även du gjuter i betong. Till våren tänkte vi vara några stycken som träffas här på Öland en helg för att gjuta och dricka lite vin och du får gärna vara med om du vill.

Lotta
Vore jätteroligt om vi bytte lite fröer med varandra. Ska kolla upp vad jag har så fixar jag en lista så du kan se vad du är intresserad av.Maila mig adressen. Självklart får ni andra oxå fröer om ni vill.

Moas
Du kan väl komma förbi Öland så kan vi skörda en himla massa olika saker tillsammans. I helgen hade vi tänkt åka och plocka mera svamp och så ska vi ta en dag när vi gör pajer, äppelchuthney, inlagd svamp och en massa annat. Är ju alltid roligare när man är fler.

Åsa
Tack Åsa för att du gillar mina bilder

Caroline sa...

Det är bara att frysa in...

stephan sa...

Underbara bilder! Söker efter info om kastanjer. Har ett kastanjproblem nu! Vet du hur man bäst förvarar dem? Kan man frysa och rosta sen? Eller hur ska man kunna njuta av dem i vinter?