måndag 27 oktober 2008

En liten fråga

Gokväll allihopa

I somras fick jag två frökapslar av en vän. Dom är hittade ilandflutna på en strand någonstans i Sydamerika, vet inte var. Jag tycker dom är mycket vackra i sin form och jag undrar nu om någon av er vet vad det är för vacker planta som kommer att växa om jag planterar dom. Kapslarna är ca 9 cm breda och 3 centimeter höga. Man hör att det ligger fröer inuti när jag skakar på dom.
Så snälla om det är någon som vet hör av er.
Kram Annika


5 kommentarer:

Pysen73 sa...

Ingen aning, men dem är väldigt fina :o)
Det gäller att välja noggrant när man ska läsa på italienska, blir det för svårt orkar man inte igenom :o) Den här är dock ganska lättläst känns det som. Det svåra med böcker på italienska är att dem ofta använder grammatiska former som knappt används alls i dagligt tal, och då blir det lite jobbigt att hänga med ibland :o)
När kommer du ner då?? Det börjar bli kyligare nu... Imorgon kväll får vi nog tända i vedspisen tror jag...

Pysen73 sa...

visst ja.. gomorra-boken... den har det varit mycket snack om på nyheterna här, författaren verkar vara på väg att lämna landet för sin säkerhets skull... Jag tycker det verkar konstigt, den har ju varit ute ett tag så hade någon velat göra något hade dem väl gjort det vid det här laget? Jag stod och höll i den i bokaffären, men sen blev det den här om livet i ett harem istället :o)

Betongänglar sa...

Ingen aning vad det kan vara - Men dom ser läckra ut som dom är så de är nog jättehäftiga - kul att testa när man inte vet hur det kommer att bli... :)
Kramar/Annelie

karina sa...

Det vra väldigt lik fladdermöss, så spännande med fröer man inte vet något om. Såg din gata och det får bli ett besök där nästa skördenatt, riktigt mysigt. Vilka kreativa grannar du har så jag förstår att ni peppar varandra till att göra saker. Var ute i lördags och skulle hitta de åtråvärda svamparna, men korgen var tom hem. Jag ska till Island och hoppas jag hittar någon frökapsel att ta hem "ler" har något på gång från Rom och tror det kan vara en buske så det ska bli spännande att se resultatet.Ha det gott, Karina.

karinas.tradgardsblogg.se

Blingbling sa...

Jag trodde precis som Karina att det var två torkade fladdermöss. Spännande. Det kan ju växa precis vad som helst ur det där.