fredag 5 juni 2009

Igår var det sorgens dag

Igår var det en mycket jobbig dag. Min mamma ringde tidigt på morgonen och sa att hennes älskade hund Nala var jätte dålig.
Nala har haft cancer och har gått på cellgiftbehandling och gud vet vad det var för andra mediciner också. Behandlingen gick bra och cancern försvann men tyvärr efter några månader så kom det tillbaka. Så igår morse kände mamma att nu är det dags. Över ett dygn hände allt. Stackars Nala orkade inte äta, knappt gå och hela magen hade blivit vätskefylld. Knölarna var stora som knutna nävar eller snarare två knutna nävar och dom fanns överallt. Jag tog bilen och körde på tok för snabbt upp till Mönsterås där hon var hos sin kille. När jag kom dit låg Nala på gräsmattan helt utslagen och jag trodde att det var slutet precis då. Men seg och tuff som hon var piggnade hon till ett tag. Vi ringde veterinären och fick en tid till 14.30 och under tiden vi väntade åkte vi till ett av Nalas favoritställen för att ta oss en promenad.

Vi körde till Oknö och Lövö utanför Mönsterås. Hade aldrig varit där förut och det var otroligt vackert. Där fick Nala ta sin sista promenad om än en kort sådan eftersom hon inte hade så mycket ork kvar. Sedan bar det av till Kalmar djursjukhus för att göra det man helst vill skjuta upp i evighet. Det är andra gången jag är med om detta och det är det absolut jobbigaste jag varit med om. Nu trillar tårarna på mig och jag ser knappt tangenterna :o) Hon var världens underbaraste och snällaste hund man kunde ha och jag kommer sakna henne massor.

Varför är det så många hundar som får cancer? Även min älskade Quercia fick det och vi blev tvugna att ta bort henne också.

Mitt i allt det jobbiga var det några positiva saker som hände igår. När jag kom hem hade Malenas betongbok "Inspirerande betong" kommit och den andra jag även köpte som var "Betong en gjuten hobby"

Som jag har väntat på Malenas nya bok :o) och som jag redan visste skulle den vara bra. Massor med nya tips och ideer. Det riktigt kliar i fingrarna på mig nu :o) Har redan läst ut den :o) Det ska bli så kul med betongkursen i sommar. Jag verkligen längtar till den. Bara vädret blir bra igen ska jag ut och gjuta lite badbollar. Köpte ju in några stycken förra året men blev aldrig av att jag gjöt dom. Det var ett hav hennes tips i boken, att gjuta sfärer. Himla tjusiga är dom.

Här kommer lite bilder från gårdagen

Sista bilden på älskade Nala
Ute på Lövö som är en underbar plats
Ungdjur på bete. Hur nyfikna som helst var domFick ihop till en liten bukett som doftar alldeles underbart

På vägen hem stannade jag hos min väninna My som har en blombutik och där hittade jag denna för mig helt nya pipranka ( aristolochia grandiflora). Den var helt grottesk. Har aldrig sett så stora blommor på en pipranka förut. Dom är typ 20-30 cm stora. Måste nog köpa hem en sånn tror jag men då blir väl min man tokig på mig eftersom den kostar 398 kr tror jag det var. Ok jag får ju lite rabatt men det är mycket iallafall :o)


Mina efterlängtade betongböcker kom hem igår, så lite glädje blev det i allt det jobbiga trots allt

Vi här hundvakter den här veckan till lilla Tiffy och här sitter Lars och hon och gosar

Den kaxiga lilla damen Tiffy modellar

Min endaste aklejruta blommar. Flera är på gång. Satte fröer i april så det blir till nästa år jag får njuta av dom

Snacka om att jag blev förvånad när min man ropade på mig och sa att kronärtskockorna var på G. Jag trodde inte honom men visst hade han sant. Kommer massor utav dom på alla plantorna. Ska bli så gott :o)

Vi har 4 olika sortes kronärtskockor

Det var det hela för denna gång.
Ha nu en skön helg allihopa.
Kramar Annika

5 kommentarer:

Lix matte sa...

Åh men fina fina Nala!
Vet hur det känns vännen! *kramar*

Anette sa...

Åh, så sorgligt, men det är ju bättre än att de ska lida för länge. Jag hoppas bara att man har den styrkan den dagen det behövs!
Acklejruta har jag också sått och jag får en blomma i år. Sen köpte jag ju något liknande som hette klockruta. Får väl se om den blommar i år. /Kram Anette

♥Min Eden♥ sa...

Jag beklagar, verkligen. Men nu slipper Nala lida...

Hero sa...

Ja, det är den svåra delen med att ha husdjur. Att man någon gång kanske måste bestämma att de inte får leva längre. och även om man vet att man måste så är det så svårt. Men man får glädjas så länge mn har dem.
bra att du fick dina böcker i alla fall:)
ha en trevlig helg
kram Maria

Proforma - Irene sa...

Så ledsamt! En hund blir ju som en vän så jag förstår saknaden men så skönt ändå för Nala, nu slipper hon det jobbiga med cancern.
Otrolig pipranka, har aldrig sett dess like... så stora blommor! För att inte tala om era kronärtskockor, spännande!
Väntar på boken, får se om den kommer i veckan... håller tummarna!
Kram igen!