torsdag 21 maj 2009

Konstrunda på Öland i dagarna 4

Södra Ölands Konstnärsgille har sin konstrunda nu i helgen och vi kunde äntligen åka runt och titta eftersom jag inte kan ha mitt galleri öppet i år eftersom min älskade Lars fick för sig att nu MÅSTE vi lägga om kalkstensgången. Hade jag haft galleriet öppet hade jag säkert krävts på skadestånd när mina besökare hade brutit ett eller annat ben på vägen in i galleriet som ni kanske kan förstå när ni ser bilden här nedanför hur det ser ut hemma hos oss just nu :o)


Vi började våran tur i Stora Frö hos keramikern Maria Malmström. Jag tog inga bilder hos henne men gå in här och kolla upp henne om ni vill


Sedan bar det av till den trevliga konstnären Lars henell i Mörbylånga

Där hittade vi denna underbara marionett docka i form av liemannen, som han hade köpt i Prag till sin typ då 6 åriga dotter. Tror tusan det att hon inte ville ha den i sitt sovrum :o) Men häftig var den tyckte vi :o)Efter lite plockandes bland hans målningar dök denna upp och min man Lars och jag föll för den direkt. Så efter helgen kommer den hänga på en av våra väggar här hemma :o)
Visst ser det kreativt ut i Lars atelje :o)
Nu har vi kommit till Stina Alm och Malin Adners atelje. Stina gör skulpturer i betong och trä samt målar. Malin är keramikerGillet har ett tema i år som är "Konstnärens trädgård" och detta är Malin Adners tolkning
Nu är vi i Kastlösa hos Birgitta Crandell och detta är hennes tolkning av Konstnärens trädgård
Wow jag blev ju med på bilden oxå :o)

självklart min stiliga Lars oxå

Lars och Birgitta står och diskuterar
Birgittas underbara Keramikkorpar

Nu är vi nere i Ventlinge hos Theo Jansson. Snacka om att jag gillade hans betongsaker han hade gjort. Trevlig var han dessutom och han gav mig några betongtips. Tack Theo för det :o)
Han jobbar även i trä, sten och grafik

En snabb titt inne på Ottenby Konsthall klämde vi in oxå. Spana in den underbart vackra smidda ljuskronan. VILL HA. Efter det var det självklart att vi skulle besöka Karlheinz Sauer. En fantastiskt duktig guld och silversmed. Målningarna är inte dumma dom heller. Tyvärr tog jag inga bilder där men klicka här så ni får se hans underbara saker.
Så är vi då framme i Torngård hos kvinnan nummer 1. Nämligen textilkonstnären Ylva Magnusson. Denna underbara kvinna har en fantastisk humor. Varje gång man besöker henne går man därifrån med magknip av skratt och man har nästan kissat på sig oxå :o) av skratt då menar jag. Om ni besöker Öland är det bara ett MÅSTE att svänga förbi henne och hennes lilla butik YLKA FORM och hennes TORNGÅRDSKRÖK. Här har ni självaste konstnärinnan själv i hennes spegel hon har gjort.
Ylva själv med min Lars och två andra besökare


"Dovrot" Ni måste klicka på bilden så ni kan läsa texten. Är ett måste :o)

"Brudfälla" Härlig T-shirt a la Ylva Magnusson

"Sicken skata"

"Bättre skrik i skogen än nöt i halsen"
"Vadå blåmes"
Ylvas helt fantastiskt underbara plan för Öland. Även denna bara MÅSTE ni klicka på så ni kan läsa texten
Även denna måste ni klicka på :o)
Nu är vi i Seby hos Ylvas syster glaskonstnären Bodil Magnusson
Yggdrasilen här under sågade en bygranne ned och hon fick syn på den och frågade om hon fick ta stockarna och visst fick hon det. Så nu är det den vi möter när vi kommer hem til hennes atelje.

Inne i Bodils atelje. Bodil till vänster, Lars i mitten och sedan Rita, konstnär även hon(fotograf) Personen i rött en vanlig besökare :o)

Rita, Bodil och Lars diskuterar
Konstiga vinglas hos Bodil :o)

Det var det hela för idag. Imorgon forsätter vi att åka runt på Konstrundan så det blir mera bilder då. Ciao tack å gonatt allihopa
Annika

4 kommentarer:

Anette sa...

Ojoj, vilken dag du har haft! Fullt med intryck förstår jag. Beundrar verkligen alla er konstnärliga människor! Själv är jag bara på "pysselstadiet" *ler*.
Hoppas du får en lika fin dag idag. /Anette

Monica sa...

Oj, vad kul! Hos dig hamnade man på konstrundan :) Hoppas din dag i dag blir lika givande. Må så gott
Tjing
Monica

Cecilia sa...

Tack för den här konstrundan! Det var ju mycket fint du har fått uppleva. Det var kul att få titta in!

Jag har faktiskt varit med i samma kooperativ, Textila Galleriet i Stockholm, som systrarna Magnusson. Och nu jobbar både Bodil och jag med glas!

Betongänglar sa...

ojoj vad mycket...härligt...älskar detta inlägg.. måste tillbaka och kolla igen och gå in på alla länkar..
tack ska du har...
många kramar
annelie