söndag 8 mars 2009

Köpenhamn och Kunsthal Charlottenborg

Hej allihopa

Förra veckan var vi i Köpenhamn och då passade jag självklart på att gå på lite utställningar. Det blev en tur till Rundetorn där det är en fotoutställning om Kristiania och sedan en tur till Kunsthal Charlottenborg där dom visar en mycket annorlunda utställning som verkligen är värt ett besök.

Skulle ha tipsat om den här utställningen förra veckan men jag har legat sjuk i influensa i en vecka (så även min man. Världens sämsta tajming må jag säga :o) ingen utav oss har orkat pyssla om den andra som man ju vill när någon är sjuk)
Därför har jag inte orkat fixa till bilderna förräns nu så det är tyvärr lite tajt om tid eftersom den bara pågår till den 15 mars. Men skulle det nu vara så att någon utav er har tänkt att besöka Köpenhamn den här veckan vill jag verkligen rekommendera den.
Dom ställer ut ca 40 olika konstnärer. Det som är speciellt och annorlunda är att varje konstnär har fått minst en vägg att måla direkt på. Dessutom under utställningens gång målar dom färdigt sina verk. Tyvärr var det ingen konstnär där när jag såg utställningen men man kunde se att alla inte var färdiga. En del hade t.o.m målat på golven och i taket och det är väggar som är 5-10 meter långa och flera meter höga. Ja som sagt en mycket intressant utställning i ett riktigt stort format. Så skynda nu till Köpenhamn :o)

Obs!!! Visar bara ett urval av alla verken som ställs ut.

Utställarna
Den här konstnären fick ett helt rum att jobba i. På den ena väggen stod fotbollslaget och på de andra tre var det fullt med avtryck från fotbollar.
Den här var en av mina favoriter


Här kunde jag stå hur länge som helst och titta. Man hittade nya saker hela tiden
Ser ni ansiktet?
Tja, vet inte vad jag ska säga
Snacka om ett himla duttande eftersom konstverket är flera meter högt och brett


Min andra favorit. 3 män i naturlig storlek

Mmmm, ser ut att göra himla ontNyhavn
På väg tillbaka till hotellet mötte jag en ensam skridskoåkare på Kongens Nytorv

På väg upp i Rundetorn
Utsikt från Rundetorn

Lite kaffe är aldrig fel i kylan. Det finns många såna här små kaffebarer i Köpenhamn numera

Mitt vattenhål i Köpenhamn eller snarare vin och rökhål :o) är Pub Viktoria på Gammel Torv. Tyvärr är jag rökare och på Pub Viktoria får man fortfarande röka. Här brukar jag alltid stanna till på vägen tillbaka till hotellet. Sätter mig och tar ett glas vin, läser min bok och röker lite grann. I Danmark har man en liten konstig lag som är att om lokalen är mindre än 24 kvadratmeter så får man fortfarande röka. Underbar lag tycker jag som är rökare, speciellt den här vintern som har varit så grå, kall och regnig :o) Har hittat 5 ställen till där man får röka men det här stället är favoriten.
Den största tiffanylampa jag någonsin har sett. Den är ca 2 meter i diameter
Härligt kitchiga lampor som druvklasar

Det var det hela. Ha det nu så bra allihopa.
Ciao Annika

1 kommentar:

bloggare på icedaniel.se sa...

Fina foton, är dom tagna själv ?