måndag 5 januari 2009

God fortsättning till er alla

Så har man överlevt julen och nyåret även denna gång.
Inte fick vi en vit julafton här på Öland inte men på juldagsmorgonen när jag vaknade var det vitt på backen om än väldigt lite. Men vitt var det :o)

Julen blev lite annorlunda för oss än vad vi är vana vid. Min mamma jobbade på julafton så det var bara jag, min man Lars och min lillasyster här hemma och vi bestämde oss för att inte göra ett julbord utan vi åt en underbart god sukiyaki istället. Vad är det som säger att man absolut måste äta julmat på julaftonen? Det gick alldeles utmärkt att få ned sukiyakin med lite sake till :o)
Var hur gott som helst. Sedan gav vi varandra bara en julklapp var. Jag fick ett undervattenshus till min kamera och den stod och hånade mig på bordet i några dagar tills jag inte orkade se den längre :o) Numera ligger den i sin kartong igen undanlagd för inte fasiken tänker jag dyka i östersjön inte ens med en torrdräkt och inte fasiken var det en flygbiljett till Thailand med presenten så jag får snällt vänta till en lite varmare period för att få testa min lilla present :o( :o(

Juldagen blev det däremot en himla massa riktigt god julmat. Som alltid lagade vi till för mycket och vi åt julmat säkert en vecka efteråt. Någon som känner igen sig? :o)

Flera julklappar blev det också. Jag fick bland annat en hur snygg handväska som helst, den har jag spanat in i ett år eller två nu. Ett nytt Mah-jong spel blev det också, några byxor, ljuslyktor och lite annat smått och gott.

På nyårsaftonen var vi hemma hos några goda vänner och vi gjorde fondue och sukiyaki. Är trevligt att laga till maten vid bordet och det tar ju lite tid. På min lott var det att göra efterrätten som var en tiramisu. Våra vänner bor 4 mil från oss och allt var packat och klart för att åka ned till dom. När vi kommer fram säger Peter när vi kommer in. Åhhh nu kommer tiramisun, så gott det ska bli. VILKEN JÄKLA TIRAMISU TÄNKTE JAG. Jag hade glömt den hemma i kylen. Var bara för min man att åka 4 mil hem igen för att hämta den. Pinsamt tyckte jag. Som tur var vart den himmelskt god iallafall.
Ibland blir jag så himla arg på mig själv. Vad fasiken tänker jag med kan man ju undra :o)
Och varför ska jag tänka på allt för? Kan inte mannen och barnen ha lite koll dom oxå? :o)

Annorlunda julafton med Sukiyaki istället för julmat.
Lite julpyntat i köket
Min fina present som står och hånler åt mig.
Min snygga väska jag fick som är gjord av Ribes läder här på Öland. Dom gör hur snygga väskor och portföljer som helst och billiga är dom också.
Lars goda julskinka.
Frossa i julmat
Dags att fira in nyåret
Gott nytt år till er allihopa och jag hoppas att vi får en riktigt härlig tid framför oss i våra trädgårdar.
Ciao Annika

5 kommentarer:

Pysen73 sa...

Ett år för länge, länge sedan jobbade hela familjen på julbord från mitten av november fram till jul.. Vi åt falukorv och stuvade makaroner på julafton det året ;o) Nu när man bor utomlands blir det inte mycket traditionell julmat heller.. Det är liksom lite svårt att få till det... Hoppas du får tillfälle att prova undervattenshuset snart! Ett sånt skulle vara roligt att ha, men först vill jag ha ett macro-objektiv...

Monica sa...

God fortsättning...hoppas du får användning av undervattenhuset snart. Vad fint du fångat nyårs raketerna på bild :)
Tjingeling
Monica

Design i tid och rum sa...

Allt det bästa i 2009, önskar Dadda

Johanna sa...

Hej,
Härligt inlägg! Din blogg sprider glädje och inspiration från allra första inlägget.
Du har en utmärkelse att hämta hos mig.
/ Johanna

Lilith sa...

Hej!
Kul att du gillade min sida! :) Roligt att höra sånt. Och kul med nya besökare! :)
Kul att titta in här hos dig med! :) Fina raketbilder, har försökt fota raketer själv men det blir aldrig bra.
Ha en trevlig vecka! :)