torsdag 23 februari 2012

Äntligen har det kommit små vårtecken hemma i våran trädgård

Äntligen !!!!!

I morse när jag tittade ut genom köksfönstret fick jag se att snön hade smält bort under natten på söder sidan av huset och där stack det upp en massa snödroppar. Så härligt att få se. Har verkligen längtat efter att få se lite vårtecken här hemma. Förra veckan blev jag såååå avundsjuk på en FB vän från Stora Höga på västkusten. Hon la ut bilder på utslagna krokusar och just då hade vi fortfarande ca 30-40 cm med snö och jag tänkte att det kommer säkert ta en månad tills jag får se några blommor men inte då :-) Tog knappt en vecka bara, för när jag senare idag gick ut i trädgården hittade jag även 2 krokusar, ok dom var inte utslagna än men dom finns där. Hittade även en liten ensam vintergäck, en massa tusenskönor, snödroppar och t.o.m så har kungsängslilje och kärleksört knoppar kommit upp. Dessutom blommar våra julrosor för fullt och tulpan och påsklilje bladen är ca 10 cm höga på sina ställen. Här kommer lite bilder på lite av det jag hittade som jag kallar för vårtecken :-)

En av våra tjusiga julrosor
Kärleksörten börjar kika upp
Kungsängsliljor. Ok dom är bara 1 cm höga drygt men dom är på G :-)
Tusenskönor fanns det många utav
Mina små krokusar som är på väg upp. En lila och en gul
En ensam liten vintergäck hittade jag också
Tulpan och påsklilje knoppar
Lite snödroppar
Min betonghörna är fri från snö
Men baksidan av trädgården är tyvärr helt täckt av snö fortfarande och det lär ta sin lilla tid innan allt är borta
Varför i helskotta blir texten ibland blå och understruken och ändrar även teckenstorlek? Retar mig som bara den och jag kan inte få bort det :-( Himla mysko
Ha det nu så bra i vårvädret för visst är det så att våren nu äntligen är på väg :-)
Ciao Annika





2 kommentarer:

kullervilla sa...

Det är ljuvligt...
kramiz//kullervilla

Annika sa...

Visst är det härligt. Är så skönt att det äntligen går mot ljusare och varmare tider. Har redan börjat klia i fingrarna för att få börja jobba i trädgården men det får jag nog vänta med ett tag till. Får koncentrera mig på att förså en massa fröer inne i värmen istället :-)

_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me