måndag 5 december 2011

Dagens skörd

Idag tog jag en liten runda i trädgården och man kan inte fatta att det är december :-)

Under min lilla tur hittade jag flera blommande tusenskönor och maskrosor blommandes i gräsmattan. Dessutom fanns det flera rosor som var utslagna och massor med nya rosknoppar dessutom. Även en av mina margeuriter blommar fortfarande så även en gul rudbeckia. Helt otroligt om man tänker på hur det var förra året vid samma tid :-) Då var det mer än en halvmeter snö ute och man fick skotta som en galning för att kunna komma ut från huset :-) Här kan ni se lite bilder från förra årets vinter.

Hittade även några stolta fjällskivlingar och bladen på pärlhyacinterna är redan minst 10 cm höga :-)Slutade min lilla runda vid odlingslådorna och där fick jag ihop en skörd av salvia, tre olika sorters timjan och lite rosmarin som fortfarande är hur fin som helst. Imorgon får det bli en tur till ut i lådorna för att skörda persilja, oregano, morötter och ännu mera salvia. Utav salvian, timjanen och myntan som jag skördat innan gör jag ett jättegott te utav. Blev inga bilder från trädgården idag men om vädret tillåter ska jag ut och fota imorgon. Blev iallafall 2 bilder på dagens skörd :-)

Två olika citron timjan och en vanlig, samt lite rosmarin
Salvia, rosmarin och tre olika sorters timjan. Till vänster i bilden kan ni se en skymt av lite valnötter som är plockade hos grannen i en av mina betong fruktskålar med mosaik kant. Tyvärr är vårat valnöts träd för ungt ännu för att ge en skörd. Tur att vi har snälla grannar i byn där vi kan gå och plocka. Tog hem hur många som helst (flera kg) men min man äter massor så till julen kommer det inte finnas en endaste kvar tror jag :-)
Ciao Annika

1 kommentar:

kullervilla sa...

Det är helt fantastiskt att man kan skörd i decembermånad, men nu sägs det att vintern är på gång...
kramiz//kullervilla